Afbeelding
Foto: GAD Gooi- en Vechtstreek

GAD informeert over wijzigingen rondom de feestdagen

Algemeen

BUSSUM - De feestdagen komen eraan en dat betekent een aantal tijdelijke wijzigingen in het ophalen van huishoudelijk afval en de openingstijden van de scheidingsstations en het hoofdkantoor van de GAD. 

Op donderdag 24 december zijn de scheidingsstations in Bussum, Weesp, Hilversum en Huizen vanaf 15.00 uur gesloten. Ook het hoofdkantoor en de klantenservice zijn vanaf dat moment dicht. Pas na kerst zijn ze weer geopend.

De scheidingsstations zijn op maandag 28 december extra geopend van 8:30 tot 16:30 uur. Op donderdag 31 december zijn de scheidingsstations opnieuw vanaf 15:00 uur gesloten in verband met oudjaarsavond.

Inzameling afval aan huis

Op Eerste Kerstdag verschuift de inzameling van afval aan huis van vrijdag 25 december naar donderdag 24 december. De inzameling op nieuwjaarsdag, 1 januari, verschuift naar 28/29/30 december. Op die dagen haalt de GAD bij meer woningen dan normaal het huishoudelijk afval op. Hierdoor komen ze mogelijk op een later tijdstip de afvalbak legen dan gewoonlijk, dat kan uitlopen tot 21:00 uur. Op de kalender online staan de juiste data. 

Kerstbomen 

Op 4 en 11 januari haalt de GAD kerstbomen op in Gooise Meren. Zorg ervoor dat uw kerstboom in de ochtend om 7:30 uur aan de weg ligt. Omdat de kerstbomen worden verwerkt tot biomassa en compost kunnen alleen kerstbomen zonder versiering en zonder pot of houten kruis worden meegenomen. 

Uit de krant