De Nederlandse Händelvereniging in de Grote Kerk Naarden
De Nederlandse Händelvereniging in de Grote Kerk Naarden Foto: Roy Beusker

Uitvoering Händelvereniging in Grote Kerk op GooiTV

Cultureel

GOOISE MEREN - Alle voorstellingen van de Messiah van Händel, het bekende meesterwerk dat traditiegetrouw rond Kerstmis wordt uitgevoerd, moesten dit jaar vanwege corona worden afgelast. De Nederlandse Händelvereniging (Hilversum), die dit werk al 75 jaar uitvoert, onder andere in de Grote Kerk Naarden, benaderde daarom GooiTV met het verzoek om de integraal opgenomen uitvoering van 2019 uit te zenden. 

De uitzending van de uitvoering zal plaatsvinden op zondagavond 20 december om 19:30 uur op GooiTV. Voorafgaand aan de uitzending vindt een gesprek over de Messiah plaats met gastdirigent Jules van Hessen.

Geliefde decembertraditie

Ronald van den Heuvel, voorzitter van het bestuur van de Nederlandse Händelvereniging: “Voor veel mensen uit het Gooi is de uitvoering van de Messiah een vast en zeer geliefd onderdeel van de decembermaand. Kerstmis is voor hen niet compleet zonder de Messiah beleefd te hebben in de sprookjesachtig verlichte en versierde Grote Kerk. Wij zijn Gooi TV immens dankbaar dat zij de gelegenheid bieden aan zovelen om nu tóch deze traditie, zij het op een andere manier, te kunnen voortzetten.”

De Messiah is een driedelig groot oratoriumwerk van Georg Friedrich Händel, en is geliefd en bekend vanwege liederen als ‘For unto us a child is born’ en natuurlijk het legendarische ‘Hallelujah’. De uitvoering uit 2019 wordt uitgevoerd door koor en orkest van de Nederlandse Händelvereniging, onder muzikale leiding van gastdirigent Jules van Hessen. De solopartijen worden gezongen door Hendrickje Van Kerckhove (sopraan), Dave ten Kate (countertenor), Peter Gijsbertsen (tenor), en Raoul Steffani (bas-bariton).

Meer informatie over de Händelvereniging vindt u op www.haendelvereniging.nl, en informatie over de frequenties van GooiTV op www.gooitv.nl


Roy Beusker

Uit de krant