Afbeelding
Foto: Gooise Meren/Tom Loman

Winnaars van de vrijwilligersprijzen

Algemeen

GOOISE MEREN - De heer W. Hoffstaetter, Peter Langereis, Luuk Donders en de vrijwilligers van De Zonnebloem zijn dit jaar de winnaars van respectievelijk De Kleine Johannes (Bussum), het Naardens Compliment, de Muiderbergse Echo en de Muider Roemer. 

Het gemeentebestuur van Gooise Meren kent de vier vrijwilligersprijzen jaarlijks toe op basis van voordrachten vanuit de lokale gemeenschappen Bussum, Muiden, Muiderberg en Naarden. Tot de uitreiking bleef het voor de winnaars een verrassing dat zij verkozen zijn. Wethouders Barbara Boudewijnse, Geert-Jan Hendriks en Alexander Luijten gingen persoonlijk bij de winnaars langs om de prijzen uit te reiken.

De Muiderbergse Echo

Luuk Donders is al jarenlang vrijwillig actief voor vier organisaties: de Muiderbergse hockeyclub, zangkoor Noot voor Noot, Kerk aan Zee en de Vereniging Ontwikkelingssamenwerking Muiden-Muiderberg. Daarmee draagt hij bij aan de verbondenheid tussen de inwoners in zijn eigen woonplaats. Opmerkelijk genoeg heeft zijn inzet ook heel vaak betrekking op onze verbondenheid met mensen elders in de wereld. Jaarlijks organiseert hij een ontmoeting tussen de jeugdleden van zijn eigen hockeyclub en het Engelse Wakefield. Zijn zangkoor zingt liederen uit de hele wereld. Het VOMM steunt lokale projecten in Ghana, Nepal en Mali. Voor Kerk aan Zee tenslotte, zet hij zich in voor ecologisch beheer van de begraafplaats. En dat is natuurlijk niet los te zien van de mondiale opgave op het gebied van natuur en klimaat.


Luuk Donders en wethouder Boudewijnse. Foto: gemeente Gooise Meren/Tom Loman

Het Naardens Compliment

Peter Langereis is al meer dan twintig jaar de penningmeester van Gymnastiek- & Turnvereniging Keizer Otto. Een vereniging met zeer gevarieerde beweegactiviteiten voor jong en oud, voor recreanten en voor wedstrijdsporters. De vereniging staat er financieel prima voor. En dat is mede aan zijn accurate werk te danken. Maar hij doet nog véél meer voor de club. Zo zit hij in de wedstrijdleiding bij de jaarlijkse springwedstrijden en bij de clubkampioenschappen. En als er een keer een gymzaal moet worden opgeknapt, is hij ook van de partij. Hij plaatst zichzelf nooit op de voorgrond, maar altijd kan men op hem rekenen.


Peter Langereis. Foto: gemeente Gooise Meren/Tom Loman

De Muider Roemer

De Zonnebloem is als landelijke vereniging algemeen bekend, maar heeft ook diverse lokale afdelingen. De afdeling Muiden-Muiderberg behoort zeker tot de meest actieve. Haar vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor Muidenaren en Muiderbergers die niet meer zo mobiel zijn of weinig sociale contacten hebben. Dat gaat in de vorm van uitstapjes, vaartochtjes, knutselmiddagen, en bezoekjes aan huis. Of een tochtje op de met eigen middelen aangeschafte duofiets. Zelfs in het coronajaar lagen de activiteiten van de vrijwilligers niet stil. Ze brachten paasontbijtjes aan huis en verrasten inwoners regelmatig met lieve kaartjes, een bloemetje of een appeltaartje. Of met de tekeningen die waren gemaakt door kinderen uit de nieuwe wijk De Krijgsman. En in plaats van de huisbezoeken werd veelvuldig contact onderhouden via de telefoon.


Vrijwilligers van De Zonnebloem samen met wethouder Hendrikse. Foto: gemeente Gooise Meren/Tom Loman

De Kleine Johannes

De heer W. Hoffstaetter is actief als vrijwilliger in de Gooise Warande. Hij woont hier zelf ook en is dagelijks voor zijn medebewoners in de weer. Hij rijdt nog auto en brengt hen naar het ziekenhuis, de winkel of de kapper. Ook helpt hij bij het uitvoeren van recreatieve activiteiten, zoals het biljarten. Verder houdt hij de recreatiezaal netjes en brengt hij dagelijks de post rond. En het bijzondere is: in deze coronatijd gaat dat allemaal gewoon door. De bewoners en de medewerkers van de Gooise Warande zijn ontzettend blij met hem.


De heer W. Hoffstaetter. Foto: gemeente Gooise Meren/Tom Loman

Nieuwjaarsfilm

Normaal gesproken worden de prijzen uitgereikt tijdens de nieuwjaarsrecepties van de gemeente, de Dorpsraad Muiderberg en de Stadsraad Muiden. Vanwege corona gaan deze bijeenkomsten echter niet door. In plaats daarvan heeft de gemeente een nieuwjaarsfilm gemaakt met onder andere de uitreiking van de vrijwilligersprijzen en de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Han ter Heegde. Ook brengen een aantal bekende en minder bekende inwoners van Gooise Meren hun nieuwjaarsgroet over. 


Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief