Afbeelding
Partnerbijdrage

SPARK token airdrop stuwt de waarde van de Ripple omhoog

Advertorial

Er zijn niet veel mensen die niet weten wat een cryptomunt is. Iedereen heeft weleens van Bitcoin gehoord. Weet je echter nog meer cryptomunten te noemen? Er zijn er namelijk nog veel meer. Voorbeelden hiervan zijn Ethereum en Ripple (XRP). 

Nu is er met de laatstgenoemde munt iets bijzonders aan de hand. Houders van de XRP token krijgen namelijk op 12 december 2020 nieuwe SPARK token toegekend. Op deze datum wordt gekeken hoeveel XRP in een bepaalde wallet staan en krijgen houders op basis van 1 Ripple token 1 SPARK token. Als je dus tien Ripple tokens hebt (op een deelnemende beurs of wallet) krijg je geheel gratis tien SPARK tokens. Je kan je dus wel voorstellen dat de XRP koers hierop reageert.

Waarin zijn de Ripple en Spark token anders dan de Bitcoin tokens?

Het grote verschil tussen de Bitcoin en Ripple tokens is de wijze waarop de Ripple token wordt geboren (gecreëerd). Bij de Bitcoin worden computers gebruikt om berekeningen te maken. Hiermee wordt een Bitcoin gecreëerd. Een Ripple token echter, bestaat al. Er zijn honderd miljard Ripples in omloop. Bij elke transactie wordt een kleine hoeveelheid Ripples vernietigd. De zogenaamde transactiekosten. Het gevolg is dat er steeds minder Ripples komen. Daardoor zal de token na verloop van tijd meer waard worden.

Stijgende Ripple koers

Omdat de uitgifte van de nieuwe SPARK tokens gekoppeld zijn aan het bezit van de Ripple tokens, is investeren in Ripple tokens enorm gestegen in de afgelopen maand. Niemand wil er natuurlijk na een paar jaar achter komen dat de Spark tokens vertienvoudigd zijn in waarde zoals de Bitcoin in zijn eerste jaren.

De SPARK airdrop

De distributie van de SPARK tokens wordt ook wel de airdrop genoemd, omdat ze uit het niets uit de lucht komen vallen. Op 12 december 2020 wordt er gekeken hoeveel XRP je bezit. Daarna vindt de daadwerkelijk airdrop plaats in het eerste kwartaal van 2021.

De nieuwe Spark tokens moeten worden aangevraagd. Belangrijk is dat je op 12 december een snapshot maakt van je Ripple token account en daarmee voor 12 juni 2021 de nieuwe Spark tokens aanvraagt. Als je dat niet doet zullen jouw Spark tokens vernietigd worden.

Uit de krant