Afbeelding
Foto: Artes

Kunst voor Kerst’ in de voormalige schoenwinkel Dorresteyn

Cultureel

BUSSUM - Een verrassende ontdekking: ‘Kunst voor Kerst’ in de voormalige schoenenwinkel Dorresteyn tegenover de Bussumse Wilhelminafontein op de markt. Kunstkring Artes heeft daar onlangs z’n intrek genomen en geschikt gemaakt voor een verkoopexpositie die in ieder geval tot eind december zal duren. 

Zo’n dertig professionele kunstenaars doen mee met dit project en exposeren daar hun werk. Er is voor elk wat wils, ook tegen schappelijke prijzen. Schilder- en beeldhouwwerk in alle soorten en maten, ook andere uitingen van handvaardigheden. Er staat een automaat, gevuld met professioneel gevulde ‘pakjes kunst’ die men er voor luttele euro’s uit kan trekken. 

Kerstcadeau
Het is beslist een bezoekje waard, zeker voor wie nog een bijzonder kerstcadeau zoekt en lokale kunstenaars een warm hart toedraagt. Er is al veel belangstelling, in het eerste weekend kwamen er al meer dan tweehonderd bezoekers langs en de verkoop verloopt voorspoedig.

Alle exposerende kunstenaars zijn aangesloten bij Kunstkring Artes. Het is een stichting die zich ten doel stelt een klimaat te scheppen in Bussum waar alle vormen van kunst zich kunnen ontwikkelen. Artes biedt een podium voor professionele kunstenaars en een ontmoetingsplaats voor kunst en publiek. Helaas kon dit jaar een aantal gebruikelijke projecten, zoals de Open Atelier Route en Bussum Cultureel wegens corona niet doorgaan. ‘Kunst voor Kerst’ is ook om die reden een unieke gelegenheid dit jaar alsnog publiek bij kunst te betrekken. 

Openingstijden
De verkoopexpositie is (behalve de feestdagen) open van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De ruimte is coronaproof ingericht (handontsmetting, eenrichtingsverkeer, maximering aantal bezoekers, anderhalvemeter-afstand én verplicht mondkapje).

Uit de krant