Afbeelding
Impressie: gemeente Gooise Meren

D66 Gooise Meren over Vlietlaanplan: ‘Meer draagvlak van direct betrokken is noodzakelijk’

Politiek

BUSSUM - D66 Gooise Meren vindt de herontwikkeling van de Vlietlaan uiterst belangrijk, maar wil wel aanpassingen doorvoeren in het huidige plan. “Meer draagvlak van direct betrokken is noodzakelijk”, zegt steunfractielid Niek Hermsen.

Zij laat weten dat haar partij morgenavond een motie indient, waarbij het college wordt opgeroepen - voordat het project Herinrichting Vlietlaan tot uitvoering wordt gebracht - uitvoerig in gesprek te gaan met de participanten, waaronder de Ondernemers Vereniging Gooise Meren (OVGM) en direct omwonenden.
Ook wil D66 dat tussen de Eslaan en Olmenlaan, aan de winkelzijde, meer (invalide) parkeerplaatsen worden gecreëerd. Hermsen: “En aan de kant van het Julianaplein moeten minder van de huidige bomen worden gekapt, mogelijke woningverduistering door de nieuwe aanplant wordt voorkomen en een bredere stoep voor het doortrekken van de rode loper wordt gefaciliteerd, zodat er meer ruimte is voor laden/lossen en verblijven, waarbij de veiligheid van fietsers wordt verbeterd en gewaarborgd.”

D66 ziet mogelijkheden om het huidige voorstel te verbeteren. “Dit moet snel, efficiënt en zorgvuldig kunnen, juist omdat alle wijzigingen al in eerdere varianten voorkomen. Wij zien win-win-mogelijkheden en hopen dat we in het voorjaar van start kunnen met de herinrichting van de Vlietlaan”, aldus Hermsen.

VVD’er Mark Marshall laat weten dat zijn partij - én Groep VN - deze moties mede indient. “Daarnaast komen wij ook nog met een moties om het ‘verbod rechts afslaan’ op te heffen en bredere parkeerplekken aan de spoorzijde Vlietlaan te realiseren.”

Uit de krant