Afbeelding
Foto: Jasmijn Verhulst

Skaters starten crowdfunding voor Skatepark Muiden

Algemeen

MUIDEN - Het Skatepark op het Westbatterijpark mag er komen van gemeente Gooise Meren en KNSF Vastgoed, ontwikkelaar van nieuwbouwwijk De Krijgsman. Maar een laatste hindernis moet nog worden genomen: de financiering sluitend krijgen. Daarom zijn de initiatiefnemers een crowdfunding gestart om het resterende bedrag bij elkaar te krijgen.

Skaters Max Verdoes, Thomas de Graaf en Frederik Smelt willen al heel lang een Skatepark in Muiden. In juni overhandigden ze een petitie met meer dan 1.000 handtekeningen aan burgemeester Han ter Heegde en wijkwethouder Geert-Jan Hendriks.  En dat had succes: de gemeente Gooise Meren heeft 100.000 euro beschikbaar gesteld om het Skatepark op het Westbatterijpark te realiseren. 

Een ton klinkt als genoeg geld om het skatepark te bouwen, maar dat is het niet. ‘Helaas hebben we een kleine financiële tegenvaller, waardoor de plannen voor het park iets duurder zijn dan het budget van de gemeente toelaat. Aangezien we al zo ver zijn gekomen, mag het natuurlijk niet zo zijn dat door deze financiële tegenslag de bouw van het park niet door kan gaan.’

Een halve ton extra

“Het budget van de gemeente is te klein voor het skatepark dat de jongens willen maken”, licht Hilde Mulder van Stichting STAD toe. Zij ondersteunt de jongens met de realisatie van het skatepark. “Qua benodigdheden hebben we nog 50.000 euro extra nodig. De kosten zitten vooral in de grondverwerking. Het skatepark moet op een betonnen ondergrond gemaakt worden en dat is heel erg duur.”

Een halve ton extra is heel veel geld, geeft Hilde toe. Daarom zijn ze op dit moment bezig met verschillende opties, waaronder met het aanvragen van subsidie. En er is een crowdfunding opgestart. “We gaan proberen in ieder geval een deel van het bedrag bij elkaar te krijgen”, vertelt Hilde. “Er hebben veel mensen gezegd ook dat skatepark te willen.”

De initiatiefnemers zijn al dol enthousiast dat de gemeente Gooise Meren en KNSF Vastgoed willen meewerken aan hun skatepark en dat de plek nu bekend is. De jongens willen er alles aan doen om de crowdfunding onder de aandacht te brengen en hopen het resterende bedrag alsnog bij elkaar te krijgen. 

De crowdfunding loopt nog tot eind februari. De teller staat op dit moment op 1.500 euro. Doneren kan via: https://www.doneeractie.nl/skatepark-muiden/-47593

Ontwerp veranderd

‘Samen met SkateOn hebben wij een super vet ontwerp voor een Skatepark (...) gemaakt waar zowel jong als oud en beginner én professional kan komen skaten.’ Het ontwerp is iets anders dan de eerdere 3D-schetsen die gemaakt zijn. Het nieuwe voorstel past volgens Hilde beter bij de opening van het park en sluit mooi aan binnen de rest van het ontwerp. Qua skatevoorzieningen is het ontwerp hetzelfde gebleven. 

Uit de krant