Bij de Drive-INpakstraat worden cadeautjes ingepakt terwijl klanten op veilige afstand (en warm) in hun auto wachten.
Bij de Drive-INpakstraat worden cadeautjes ingepakt terwijl klanten op veilige afstand (en warm) in hun auto wachten. Foto: © Bob Awick

Drive-INpakstraat pakt coronaproof cadeautjes voor je in

Algemeen

MUIDEN - In een hoek van het Maxis-complex heeft het winkelcentrum een speciale coronaproof cadeau-inpakstraat aangelegd. De Drive-INpakstraat stelt klanten van Maxis in staat om vanuit hun auto cadeaus af te geven, zodat die – gratis – ingepakt kunnen worden terwijl de klanten zelf op veilige afstand (en warm) in hun auto wachten. Een team van inpakkers is tot eind december op vrijdag en zaterdag van 11.00 - 17.00 uur en op drukke dagen zoals 24 december aanwezig om cadeaus in te pakken.

“Winkels kunnen dit jaar niet echt helpen met het inpakken van cadeaus”, vertelt Ben Boogaard, voorzitter van de winkeliersvereniging Maxis. “Dat veroorzaakt teveel opstoppingen en kost veel vierkante meters die in deze 1,5 meter samenleving hard nodig zijn. Maar je wilt klanten toch tegemoetkomen: niet iedereen wordt er gelukkig van om thuis met papier te moeten rommelen. De gedachte dat hier de komende weken duizenden mensen met niet ingepakte cadeaus het terrein af zouden gaan, bezorgde ons rillingen. Daar zijn we nu van af.”

Kerstpakketten 

Met de Sinterklaascadeaus en de Drive-INpakstraat is de magische maand van Maxis nog niet compleet. Begin december start ook een Gun Een Ander Iets Moois-winactie. Klanten van Maxis kunnen een dierbare vriend, vriendin of familielid via de social media-kanalen van Maxis aandragen als deze persoon in 2020 een mooi, bijzonder of spraakmakend verhaal heeft meegemaakt.

Onder de meest bijzondere verhalen verloot Maxis vele tientallen Kerstpakketten van meer dan 50 euro per stuk, met daarin meer dan 25 producten per pakket. Ook díe pakketten zullen uiteindelijk uitgereikt worden vanuit de Drive-INpakstraat, en wel op vrijdag 18 december.

Meer informatie over deze winactie zal later bekend worden gemaakt via de Facebook- en Instagrampagina van Maxis Muiden. Boogaard: “We hangen hier een interactief element aan, om mensen te stimuleren om allemaal samen uit te dragen dat het heel mooi en leuk kan zijn als je iets goeds doet voor een ander. Als je vraagt waar magie vandaan komt, dan is het dáár vandaan.”

Uit de krant