Afbeelding
Foto: PR

Mariakerk neemt maatregelen voor diensten met Kerstmis

Algemeen

BUSSUM - Met spanning worden door de Mariakerk ofwel Koepelkerk aan de Brinklaan 40 de berichten gevolgd met betrekking tot een eventuele versoepeling van de coronamaatregelen richting Kerstmis. Het locatieteam heeft zich uitgesproken voor het volgen van de landelijk geldende regels en geen aanspraak te maken op een uitzonderingspositie vanwege de vrijheid van godsdienst.  

Elke zondag zijn er daarom slechts dertig parochianen die de viering kunnen bijwonen. Bij de geplande kerstvieringen zal dat helaas niet anders zijn, laat een woordvoerder van de Mariakerk weten. “Zonder corona verwelkomt de Mariakerk doorgaans in beide vieringen zo’n zeshonderd kerkgangers. Derhalve zullen de kerstvieringen niet publiek toegankelijk zijn. 

Om een ieder die met kerst toch een viering vanuit de Mariakerk wil bijwonen tegemoet te komen, is geïnvesteerd in video-apparatuur waarmee de vieringen kunnen worden gestreamed via www.kerkdienstgemist.nl. De gezinsviering op donderdag 24 december begint om 19.00 uur. Voorganger is pastoor Carlos Fabril. Om 21.30 uur wordt de Latijnse viering voorgegaan door kapelaan Mikel Palic. Op eerste kerstdag (25 december) is de viering om 11.00 uur. Deze viering wordt voorgegaan door kapelaan Andrea Geria. 

Uit de krant