Ben Boogaard, voorzitter van de winkeliersvereniging Maxis, overhandigde het speelgoed aan Linda Splinter van Voedselbank Gooi en Omstreken.
Ben Boogaard, voorzitter van de winkeliersvereniging Maxis, overhandigde het speelgoed aan Linda Splinter van Voedselbank Gooi en Omstreken. Foto: © Bob Awick

Maxis doneert duizenden euro’s kinderspeelgoed aan Voedselbank

Algemeen

MUIDEN - Winkelcentrum Maxis Muiden doneerde vrijdag 27 november 5.000 euro aan sinterklaascadeautjes aan de Voedselbank Gooi & Omstreken. De voedselbank kan deze vervolgens naar eigen inzicht verspreiden onder gezinnen die het niet breed genoeg hebben om hun kinderen Sint- of kersttraktaties te geven.

Ben Boogaard, voorzitter van de winkeliersvereniging van Maxis: “Het leek ons in deze gekke coronatijden een goede geste om speciaal iets te doen voor kinderen die het thuis misschien niet zo breed hebben. Nu kan de voedselbank voor al die kindjes deze feestmaand extra leuk maken.”

“Ooit dachten we dat we tot september in deze coronasituatie zouden zitten”, vervolgt Boogaard. “Inmiddels gaan we naar december. Als winkelcentrum kun je dan achteroverleunen en de tijd uitzitten, of je zet je in voor een stukje geluk bij de mensen. Wij kiezen heel bewust dat laatste. We hebben meer dan één miljoen bezoekers per jaar, en ondanks dat je het niet verwacht bij een winkelcentrum zit er in ons toch écht een ziel die graag iets teruggeeft.” 

Uit de krant