Afbeelding
Foto: Patrick Siemons

Indrukwekkende registratie soloconcert Nick Cave in Filmhuis Bussum

Cultureel

BUSSUM - Filmhuis Bussum laat op donderdag 26 en vrijdag 27 november de concertregistratie Idiot Prayer - Nick Cave Aline at Alexandra Palace zien. Een treffend voorbeeld hoe corona sommige artiesten inspireert tot het maken van creatieve pareltjes. 

Op 23 juli jl. nam Cave in het volslagen verlaten Londense Alexandra Palace plaats achter de piano voor een soloconcert dat in eerste instantie alleen als livestream te zien was. Verstild, vervreemdend, zonder opsmuk en indrukwekkend. Het enorme succes van de livestream leidde tot deze bijzondere bioscoopversie.
De film bevat maar liefst 22 unieke akoestische uitvoeringen variërend van vroege Bad Seeds en Grinderman nummers tot werk van zijn meest recente album ‘Ghosteen’. Aan de film zijn ten opzichte van het concert nog vier niet eerder uitgebrachte nummers toegevoegd. Camerawerk, geluid en montage waren in de handen van gelauwerde vakmensen. Een bijzonder document dat een bijzondere tijd markeert.

De film is alleen toegankelijk als de bezoeker vooraf een ticket heeft gekocht. Dat kan online of gedurende de openingstijden aan de kassa. Kijk hiervoor op www.filmhuisbussum.nl, waar ook de data en tijden te vinden zijn. Filmhuis Bussum voldoet uiteraard aan het coronaprotocol van de filmbranche en beide filmzalen beschikken over goede ventilatie met buitenlucht. Hoe een bezoek aan het Filmhuis momenteel verloopt, staat op de website.

Uit de krant