Afbeelding
Foto: Tergooi

Tergooi en huisartsen stellen leidraad vervroegd ontslag op

Coronavirus

GOOISE MEREN - Medisch specialisten van Tergooi hebben gezamenlijk met de huisartsen een leidraad vervroegd ontslag voor coronapatiënten opgesteld. “Dit kan van pas komen voor mensen die wegens een coronabesmetting in Tergooi zijn opgenomen en al aardig beginnen te herstellen”, meldt Tergooi.

Hierbij is het van belang dat de thuissituatie zich daarvoor leent en er bijvoorbeeld een mantelzorger beschikbaar is. “De huisartsen uit de regio hebben nu gezamenlijk besloten dit soort coronapatiënten van harte te willen begeleiden hierbij. De patiënt dient thuis nog wel de benodigde zuurstof toegediend te krijgen en dagelijks door de huisarts gemonitord te worden. Een huisarts weet onder welke voorwaarden de zuurstof kan worden afgebouwd en wanneer bij een mogelijke achteruitgang van de patiënt er overleg met het ziekenhuis dient te zijn.”

Naast het iets sneller kunnen laten doorstromen van opgenomen patiënten met het coronavirus, is de verwachting dat het ook het welzijn van de patiënt bevordert. “In een thuissituatie is het meestal toch het fijnst om te herstellen.”

Uit de krant