Afbeelding
Foto: PR

KidsCleanUpDay aan Betje Wolfflaan

Natuur en Milieu

BUSSUM - Rond de vier flats aan de Betje Wolfflaan was het zaterdag een drukte van belang. Zo’n dertig kinderen hebben - onder begeleiding van vrijwilligers, actieve vaders en moeders - met afvalknijpers en vuilniszakken de omgeving opgeruimd. 

De ‘Betje Wolfflaan KidsCleanUpDay’ werd georganiseerd door actieve buurtbewoners, woningcorporatie Dudok Wonen, de Kidsclub van Versa Welzijn en Gooise Meren 100% Zwerfvuilvrij. Ook wethouder Barbara Boudewijnse was aanwezig. Zij trapte het event af en legde aan de kinderen het belang van dit soort schoonmaakacties uit. 

De kinderen speurden vol enthousiasme de omgeving rondom de flats af. Ze knepen werkelijk alles weg wat er niet hoort te liggen. Hierbij kwamen ze precies op die plekken waar de medewerkers van de gemeente minder goed bij kunnen. De zogenaamde ‘peuk-o-meter’, waarop nauwkeurig is af te lezen hoeveel peuken er zijn gevonden, zat snel vol. 

Raarste spullen

Op een veldje werd de gevonden rotzooi uitgestald. De kinderen kwamen met de raarste spullen terug van hun knijpavontuur; oud gereedschap, speelgoed, vishengels, een vloerkleed, fietsen, kerstversiering en zelfs een gouden ring. Niet alleen namen ze uiteindelijk veel van het gevonden afval weer mee naar huis om te recyclen, er konden ook prijzen gewonnen worden. Degene die namelijk het gekste, grootste, kleinste, zwaarste, meest glimmende of meest herbruikbare stukje afval vindt, won namelijk één van de felbegeerde trofeeën… een eigen afvalknijper. De gouden afvalknijper is voor degene die het beste heeft geraden hoeveel peuken er die dag zijn gevonden. Dit waren maar liefst 1.560 stuks.

Vervolg

Als duurzaam vervolg op dit evenement worden in alle flats op de Betje Wolfflaan twee afvalknijpers opgehangen. Het faciliteren van bewoners met opruimmaterialen lijkt, gezien de grote opkomst en het enthousiasme vandaag, een erg goed idee. Wellicht kunnen bewoners het afval knijpen combineren met het uitlaten van de hond, het gezellig bijkletsen met een buur of het wandelen met een (klein)kind. Jong geleerd is immers oud gedaan.

Ook een steentje bijdragen aan een schone gemeente door bijvoorbeeld een straat te adopteren in Gooise Meren en zwerfvuilambassadeur worden? Stuur dan een mailtje naar gooisemerenschoon@gooisemeren.nl

Uit de krant