Afbeelding
Foto: GGDGV

GGD deelt ‘doorgeef’ bloemen uit in het kader van actie Aandacht voor elkaar en Blijf Gezond

Coronavirus

GOOISE MEREN - GGD Gooi en Vechtstreek heeft gisteren aan vijftig willekeurige bewoners een bos bloemen uitgedeeld met de tekst ‘Zomaar, een klein gebaar maakt het verschil’. Deze actie sluit aan bij het landelijke initiatief ‘Aandacht voor elkaar’ en de ‘Blijf Gezond’ campagne van de GGD. 

De GGD vraagt vervolgens aan de ontvanger, of en zo ja, aan wie hij of zij de bos bloemen wil doorgeven. Zo wil de GGD mensen aansporen om met een klein gebaar een verschil te maken voor een buurtbewoner. De komende periode voert de GGD deze actie steeds op een andere plek in de regio uit. 

(Tekst loopt verder onder de foto)


Foto: GGDGV

Contact houden (op afstand) en aandacht voor elkaar, is één van de vier thema’s van de Blijf Gezond campagne van de GGD. Via de website www.blijfgezondgv.nl krijgen inwoners tips om gezond te blijven. De andere drie thema’s zijn: Beweeg, Eet gezond en Ontspan. De Blijf Gezond campagne is in lijn met het advies van veel deskundigen. Vorige week riepen 65 artsen, wetenschappers en bestuurders het kabinet op tot meer aandacht voor het belang van een gezonde leefstijl in coronatijd. Door bijvoorbeeld gezonder te eten, meer te bewegen en voldoende te ontspannen kunnen mensen hun immuunsysteem versterken. Volgens de deskundigen, onder wie Diederik Gommers (Erasmus MC) en Erik Scherder (Vrije Universiteit) kan dat ertoe leiden dat een corona-infectie minder ernstig verloopt.

Uit de krant