Afbeelding
Foto: MuiderNieuws

CU-vragen over schrappen busritten door Connexxion

Coronavirus

GOOISE MEREN - Connexxion schrapt per 3 januari 2021 een flink aantal busritten in Gooi en Vechtstreek. De ChristenUnie heeft hierover aan het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld.

“Het gaat om een bezuiniging door de coronacrisis die alle vervoerbedrijven doorvoeren. Connexxion vult dit deels in door voorgenomen bezuinigingen in juli 2021 een half jaar naar voren te halen. Connexxion heeft bij de provincie Noord-Holland een ’coronavoorstel’ ingediend”, schrijft Roel Kamphuis, fractievoorzitter ChristenUnie Gooise Meren aan B en W.

De provincie is verplicht om, voordat zij daarover een besluit neemt, advies in te winnen bij het ROCOV-NH, zegt Kamphuis. “Uit het advies van dit Regionaal Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer Noord-Holland valt op te maken wat de vervoerder van plan is. Eind november wordt de nieuwe voorgenomen dienstregeling geplaatst op de website van Connexxion, daarmee is het gewenst voor die tijd antwoorden te ontvangen op onderstaande vragen.”

Kamphuis wil weten of het college op de hoogte is van het schrappen van de busritten, zo ja, welke invloed dit heeft op de bereikbaarheid van de kernen van Gooise Meren (”en met name Naarden en Muiderberg waar zich geen OV-knooppunt bevindt”). Verder vraagt hij zich af in hoeverre het college bezwaar kan aantekenen tegen het schrappen van, voor de bewoners die op het OV zijn aangewezen, vitale buslijnen. 

Uit de krant