Boyband PietenPlezier met hun Sinterklaas-hit 'Sint, Reis Eens Recht'.
Boyband PietenPlezier met hun Sinterklaas-hit 'Sint, Reis Eens Recht'. Foto: Jelle Kos
video

Sinterklaas-hit ‘Sint, Reis Eens Recht’: opbrengst naar kinderen Voedselbank

Algemeen

GOOISE MEREN - Met de Sint weer in het land, bracht de splinternieuwe boyband PietenPlezier de videoclip ‘Sint, Reis Eens Recht!’ uit. Met de in De Krachtcentrale opgenomen clip zamelt initiatiefnemer Jurgen van Wessel geld in voor de Voedselbank Gooi En Omstreken.

Lees ook het uitgebreide interview met Jurgen over hoe de Sinterklaas-hit is bedacht en gemaakt.



Het zat Jurgen dwars dat er dit jaar geen Sinterklaas-intocht was en daar wilde hij wat mee doen. De videoclip ziet hij als een goedmakertje: zo kan er alsnog gedanst, gezongen en gek gedaan worden! Bij de clip zit een betaallink voor de Voedselbank. Met de opbrengst doet de organisatie iets extra’s voor minder welgestelde gezinnen.

In twee weken

De hit “Sint, Reis Eens Recht!” gaat over het altijd maar te laat komen van de Sint en zijn pieten. De tekst komt uit de koker van singer-songwriter Piet-R Hogenbirk, die de track tevens produceerde. “Best ironisch”, aldus de zanger, “want dit jaar is de Sint wel heel laat”. In het nummer, dat ook op Spotify verschijnt op 18 november, stellen de pieten voor dat de Sint maar eens een GPS koopt. Een snelle klus: in slechts twee weken kwam de clip tot stand. 

Cameraman Jelle Kos hoopt de komende tijd wat bij te kunnen slapen, het op tijd afkrijgen van de edit was een flinke klus. Kartrekker Jurgen is in ieder geval erg tevreden met het resultaat. “We hebben een tof aangeklede locatie, een TikTok-waardige choreografie, en het is ook nog eens gelukt om de Sint en zijn pieten te strikken!”

Helaas is niet voor ieder kind het Sinterklaasfeest een feestje. Door geld te doneren aan de Voedselbank krijgen meer kinderen het feest waar ze van dromen! Doneren kan via de website van de Voedselbank Gooi en Omstreken.

Uit de krant