Afbeelding
Foto: Enter Media

Restaurant Soigné Bussum annuleert alle kerstreserveringen

Bedrijven

BUSSUM - Restaurant Soigné aan de Kapelstraat heeft op voorhand alle kerstreserveringen geannuleerd. Ook nu nog niet duidelijk is of de horeca medio december weer open mag.

“Het is voor onze (vaste) gasten, maar ook voor ons niet te doen om in afwachting te zijn van de besluiten. Inmiddels is gebleken dat de horeca een van de favoriete ‘stuurknuppels’ is vanuit Den Haag. Wij staan in feite even met ons rug tegen de muur en dat willen wij niet. Wij moeten door”, laat Frank Velthuyse, mede eigenaar van restaurant Soigné, weten. “Indien er in december besloten wordt dat het restaurant niet open mag zijn met de kerst of met zeer beperkende maatregelen dan is dat voor ons te laat om daar nog op een andere manier goed op te kunnen anticiperen”, gaat hij verder.

Velthuyse vertelt dat dit een ‘zeer lastig besluit’ is geweest. “Wij hebben iedereen persoonlijk benaderd. Gelukkig is er veel begrip voor deze situatie en worden er veel thuismaaltijden besteld. Op kerstavond, eerste en tweede kerstdag verzorgen wij een vast 5-gangen menu voor thuis. We verwachten dat wij al snel aan onze maximale capaciteit per dag gaan zitten.” Gasten kunnen ook nu al gebruik maken van Soigne@home. “Wij merken dat onze (vaste) gasten er graag gebruik van maken en dat wij mede door deze steun door kunnen gaan.” 

Uit de krant