Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Echtpaar Renema-van den Akker uit Muiden viert diamanten bruiloft

Mensen

MUIDEN - Het echtpaar had de feestelijke dag wel iets anders voorgesteld. ‘We hadden in ons hoofd om met 30 mensen een dineetje te organiseren, maar dat gaat niet door”, vertelt mevrouw Renema-van den Akker.

Wel kwam gisteren hun dochter langs en kwam ze burgemeester Han ter Heegde op de koffie om zijn felicitaties over te brengen. “Dan zitten we al aan de twee mensen die wij op bezoek mogen hebben. Tis ongezellig.”

Alsmaar dansen

Ze leerden elkaar kennen tijdens dansavonden in het zaaltje van restaurant Gieling aan de Weesperstraat. “Daar ging iedereen naartoe en kwam je elkaar tegen”, vertelt mevrouw Renema-van den Akker. “Iedere keer stonden we weer te dansen met elkaar en dan sluipt het erin. Je vindt elkaar leuk en blijft dansen.” Naast de dansavonden kwamen ze elkaar tegen in de bus richting Amsterdam waar ze allebei werkten. “Hij ging altijd achterin zitten en als ik bij de volgende halte instapte ging ik bij hem zitten. En zo groeit het.” Ze trouwden in 1960 in het gemeentehuis van Muiden en hielden aansluitend in het zaaltje van de vele danspartijen het diner en de receptie.

Veel mooie momenten

Mevrouw werkte tot de geboorte van hun dochter als modelnaaister en heeft dit nadat hun dochter de deur uit ging weer opgepakt, omdat ze het vak miste. Meneer Renema heeft in de hydrauliek gewerkt, oftewel alles dat met oliedruk te maken heeft. Het echtpaar heeft ook twee kleinkinderen gekregen. Ze kijken met plezier terug op de mooie momenten die zij de afgelopen 60 jaar samen hebben beleefd en de mooie reizen die zij samen door Europa hebben gemaakt. Vroeger hebben ze veel gekampeerd met een tent en later gingen ze met de bus Europa door. Het echtpaar is nog zeer actief en wandelen veel. Mevrouw Renema-van den Akker: ‘We hebben nooit problemen, daar dachten we vanochtend nog aan. We mogen echt terugkijken op een goede 60 jaar. Wat dat betreft zijn we gezegend.”

Uit de krant