Elegante lichtobjecten 'Liuw' van designer Hedwich Hooghiemstra.
Elegante lichtobjecten 'Liuw' van designer Hedwich Hooghiemstra. Foto: Hedwich Hooghiemstra

Kunstenaars brengen ‘Licht’ tijdens donkere maanden in Galerie Pouloeuff

Cultureel

NAARDEN - Vanaf zondag 15 november brengen vier kunstenaars met een lichtexpositie licht tijdens de donkere maanden van het jaar bij Galerie Pouloeuff in Naarden Vesting. Licht in de letterlijke zin, door het verlichten van de ruimte door grote stalen frames en kleine gekleurde glaspanelen.

Maar ook wordt er een licht geworpen op onze digitale wereld en hoe wij hier mee omgaan. Poëzie en de rol van licht in de kunstgeschiedenis worden aangehaald, bekeken vanaf een windmolen. ‘Als toeschouwer wordt het lastig om je niet door het licht te laten meevoeren.’

De expositie is te zien van 14 november 2020 t/m 17 januari 2021 in Galerie Pouloeuff, geopend op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag.

Openingsfilm online

Voor de expositie vindt er in verband met het coronavirus, geen fysieke opening plaats. Wel is er een openingsfilm vanaf 15 november 10:00 uur op de website van Galerie Pouloeuff waarin de vier kunstenaars je rondleiden en vertellen over hun werk. 

De elegante lichtobjecten “Liuw” van designer
Hedwich Hooghiemstra (1995) bestaan uit gelaagde composities van gekleurde glaspanelen. Het werk roept rust en contemplatie op en laat je gedachten dwalen.

De lichtsculpturen “Maya” van Luiza Guidi (1993) zien eruit als lege, minimalistische frames, die op een verleidelijke manier licht geven. Ze brengen een nieuwe dimensie aan op een kale en vlakke muur.

Videokunstenaar Emily-Lara Kabos (1987) staat met haar werk ‘Lichtgedicht’ stil bij haar grote inspiratiebron licht. Staand op een windmolen in Flevoland met de zon in het zicht, draagt Kabos haar gedicht op en brengt hiermee een ode aan de wereld en aan diverse kunstenaars uit de kunstgeschiedenis.

Pim Leenen (1985) laat in zijn fotografiewerk “Firewall” een persoon zien in een afgesloten, opgelichte bubbel. Hiermee tracht hij ons gedrag in de digitale wereld zichtbaar te maken.

Uit de krant