Afbeelding
Foto: Dudok Wonen

Balkons en galerijen van Dudok Wonen-complexen weer veilig

Algemeen

BUSSUM - Vanwege alle coronaperikelen was de broodnodige opknapbeurt van balkons en galerijen van diverse complexen van Dudok Wonen in de vergetelheid geraakt. Maar de klus is geklaard. Alles is weer veilig. Dat meldt de woningcorporatie vandaag.

In augustus 2019 begon het balletje naar buiten te rollen. Bewoners trokken aan de bel toen al even duidelijk was dat de situatie gevaarlijk was. Zo mochten er op een gegeven moment nog maar vier personen tegelijk op de galerij lopen (zie foto hieronder). Dezelfde klachten van onveilige balkons en/of galerijen kwamen vervolgens ook van andere complexen van Dudok Wonen, ook in Bussum. Bewoners kregen te horen, midden in hittegolf, dat zij hun balkon niet meer op mochten.

(Tekst gaat verder onder de foto)

“Vorig jaar kwam aan het licht dat er gebouwen waar complexe constructiefouten in zaten waardoor balkons en galerijen mogelijk onveilig konden zijn. Vervolgens zijn we een intensief traject gestart met bewoners, constructeurs en aannemers om de balkons en galerijen zo snel mogelijk én duurzaam te repareren”, meldt de woningcorporatie.

Directeur van Dudok Wonen Robert Jan Sliep blikt terug op een heftige periode voor de bewoners. “We hebben er alles aan gedaan om ze snel en duurzaam mogelijk de balkons te herstellen. Ik ben er trots op dat dit is gelukt”, zegt hij over deze operatie.

Bewoners mochten, zoals gezegd, geen gebruik maken van hun balkons. Zij kregen daarvoor een korting op de huur. “Gelukkig hadden de meeste bewoners begrip voor de situatie”, meldt Sliep. “Maar het is natuurlijk heel vervelend als je in de zomer niet op je balkon mag. Het was belangrijk om goed uit te leggen wat er aan de hand was, hoe dat was ontstaan en hoe het opgelost kon worden. Door bewoners regelmatig te informeren over de stand van zaken begrepen zij dat het complexe en specialistische werkzaamheden waren”, is zijn toevoeging. 

Dudok Wonen heeft verschillende informatiebijeenkomsten georganiseerd, vele informatiebrieven gestuurd en medewerkers waren ter plekke aanwezig om vragen te beantwoorden van bewoners. In totaal heeft Dudok Wonen in totaal acht woonblokken in Hilversum en zes woonblokken in Bussum gerepareerd en hersteld. De gehele operatie heeft ongeveer 1 miljoen euro gekost.

Uit de krant