Afbeelding
Foto: Louran van Keulen

Coronaproof Maple Leaf Cross trekt ruim 230 lopers

Sport

REGIO - De 73ste Maple Leaf Cross is bijzonder succesvol verlopen, aldus de organisatie. Anders dan anders, is deze editie zeker te noemen. Om er een coronaproof editie van te maken konden deelnemers het virtueel tegen elkaar opnemen, door middel van GPS-registratie

Het parcours was dit jaar met piketpaaltjes aangegeven in het gebied van Goois Natuur Reservaat tussen Sint Janskerkhof en de Orionlaan. Gedurende negen dagen konden inschrijvers 2,5, 5 of 10 kilometer lopen. Daarbij kon gekozen worden uit verschillende categorieën: hardlopen, wandelen of nordic walking. De tien beste lopers krijgen een eervolle vermelding op de website mapleleafcross.nl.

Trots

Zelfs de voorbereiding verliep helemaal digitaal. Louran van Keulen, commissie voorzitter: “Net als de verhuizing van Anna’s hoeve naar Laren, is het ook dit jaar weer gelukt een goed georganiseerde loop neer te zetten. Daarbij zijn we trots zoveel trouwe fans te hebben die ieder jaar aan de cross meedoen.”

Voetbalteams

In de online vergaderingen kwam de commissie al snel op het idee om er dit jaar een virtuele cross van de maken. De commissie heeft ook advies ingewonnen bij de Hilversum City Run, die eerder dit jaar al een virtuele wedstrijd organiseerde. Op basis daarvan werd rekening gehouden met ongeveer vijftig deelnemers, het werden er ruim 230. Van Keulen: “Fantastisch hoe loopgroepen elkaar hebben geïnspireerd. Ook nieuwe groepen deden mee, zoals voetbalteams die wegens de maatregelen een andere trainingsinvulling zochten.”

‘Footprint’

Voor de deelnemers was het technische parcours, net als in voorgaande edities, een echte uitdaging. “Daarbij opgeteld bleek ook de combinatie met andere bosgebruikers, zoals hondenuitlaters, mountainbikers en paardrijders enige flexibiliteit van deelnemers te vragen.” De cross zelf heeft een minimale ‘footprint’ achtergelaten: dit jaar geen tenten, afzetlint, bekabeling, dieselgenerator, plastic bekers of goodiebag. Alleen de medaille blijft; die ontvangen deelnemers per post.

Uit de krant