Direct aanwonenden mogen door de ontheffing gewoon met hun eigen bootje over de Bussumervaart/Galgesloot/Nagtglassloot varen.
Direct aanwonenden mogen door de ontheffing gewoon met hun eigen bootje over de Bussumervaart/Galgesloot/Nagtglassloot varen. Foto: Tido Anema

Ontheffing op vaarverbod bestemmingsverkeer toegezegd

Politiek

NAARDEN - Een ontheffing op het vaarverbod voor direct aanwonenden van de Bussumervaart/Galgesloot/Nagtglassloot is door de wethouder gisteren tijdens de raadsvergadering toegezegd. Bestemmingsverkeer met een eigen bootje mag hierdoor gewoon blijven varen. 

Daarnaast heeft het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht te kennen gegeven feitelijk niet te zullen gaan handhaven op het vaarverbod, omdat daar geen capaciteit voor is.

Lees ook: ‘GDP dient motie in voor ontheffing vaarverbod van bestemmingsverkeer

Vaarverbod was niet bekend

Goois Democratisch Platform (GDP) maakte zich hard tegen het vaarverbod voor motorschepen in de desbetreffende wateren, waarvoor eind vorige maand een bord werd geplaatst ter hoogte van de Vestinggracht/Over de tol. Het vaarverbod bleek op papier al veel langer van kracht te zijn, maar daarover is nooit duidelijk gecommuniceerd richting belanghebbenden. Daardoor waren direct aanwonenden zich van geen kwaad bewust en hebben zij al sinds jaar en dag een aanlegsteiger achter hun huis voor een eigen bootje.

GDP-fractievoorzitter Jelmer Kruyt: ‘Dit is de resultante van een gesprek tussen de gemeente en het Waterschap waar wij op hebben aangedrongen en wij zijn heel tevreden met het resultaat. Door de toezegging hoeft onze eerder behandelde motie niet meer in stemming te worden gebracht.’

Uit de krant