Gerhard van den Top werd door de Commissaris van de Koning in het Provinciehuis van Noord-Holland opnieuw beëdigd.
Gerhard van den Top werd door de Commissaris van de Koning in het Provinciehuis van Noord-Holland opnieuw beëdigd. Foto: Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Gerhard van den Top herbenoemd als dijkgraaf Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Algemeen

REGIO - Gerhard van den Top is gisteren opnieuw officieel beëdigd als dijkgraaf van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht in het Provinciehuis van Noord-Holland door de Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Arthur van Dijk. De benoeming is een Koninklijk Besluit en geldt voor een periode van zes jaar.

Eerder dit jaar heeft het Algemeen Bestuur van het waterschap Gerhard van den Top al voorgedragen voor herbenoeming. Het bestuur gaf daarbij aan dat het zeer tevreden is over de manier waarop Van den Top zijn rol als dijkgraaf vervult. ‘Hij is een benaderbare en verbindende voorzitter die als ambassadeur van het waterschap in de afgelopen zes jaar een sterk communicator is gebleken.
De heer Van den Top zoekt altijd mogelijkheden voor samenwerking en weet op die manier het belang van goed watermanagement op menig agenda te zetten. Maar bovenal laat hij zien zich verantwoordelijk te voelen voor het goed functioneren van het waterschap’. Deze aanbeveling is doorgezonden aan Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland en vervolgens naar de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, die het Koninklijk Besluit heeft voorbereid.

Groot voorrecht

Dijkgraaf Gerhard van den Top: ‘Het is mij een groot voorrecht dat ik officieel ben benoemd voor een tweede termijn als dijkgraaf van dit mooie waterschap. De wereld van het waterbeheer verandert snel. Door de opwarming van ons klimaat wisselen droogte en wateroverlast elkaar steeds vaker af en komen ook steeds vaker voor. In die snel veranderende context treden we als Waterschap Amstel, Gooi en Vecht zelfbewust naar buiten. Bewust over onze bijzondere rol en taken als functionele democratie. En ook steeds op zoek naar mogelijkheden om daarin met anderen samen te werken. Ik verheug mij er enorm op om daar ook de komende jaren als dijkgraaf een bijdrage aan te mogen leveren.’

Gerhard van den Top werd in 1961 geboren in Bennekom. Hij studeerde aan de Landbouw Universiteit in Wageningen, en behaalde in 1997 een doctoraat Milieukunde aan de Universiteit Leiden. Hij was onder andere werkzaam bij de Universiteit Leiden, als directeur bij Vitens Evides International en als directeur Natuurbescherming bij het Wereld Natuurfonds. Ook werkte Van den Top een periode als adviseur bij Shell.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Auto en trein in botsing bij overweg Spiegelstraat 112 3 jul, 09:15
Afbeelding
Hulpdiensten redden vos met gebroken poot foto’s 3 jul, 08:58
Afbeelding
Mogelijk schietpartij in Naarden; politie doet onderzoek Algemeen 3 jul, 08:53
Afbeelding
Caravan gekanteld op A1 bij Naarden Algemeen 2 jul, 14:27
Afbeelding
Zomerexpositie Kunst aan Zee in Muiderberg Cultureel 2 jul, 10:00
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Roos Moseman ‘Op vakantie gaan we nooit, maar kijk eens om je heen!’ Mensen 2 jul, 08:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 17:09
Afbeelding
Feestelijke opening Skatepark West in Muiden Algemeen 1 jul, 15:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief