Vorig jaar was het fort tijdelijk omgetoverd tot 'bistro'.
Vorig jaar was het fort tijdelijk omgetoverd tot 'bistro'. Foto: Rien de Jager

Pampus kijkt liever naar wat wél kan

Algemeen

MUIDEN - Op Forteiland Pampus worden alle voorbereidingen getroffen voor het pop-up restaurant Winterlicht, dat op 13 november weer van start gaat.

“Wij kijken liever naar wat allemaal wél kan en willen zo lang mogelijk -samen met onze bezoekers - nog genieten van het eiland”, aldus Anouschka Zanolla van Forteiland Pampus. “Met een zee aan ruimte en diverse aanpassingen is de 1,5 meter afstand hier goed te hanteren en kun je toch een heerlijk uitje doen.” 

Afhaalpunt

Een van die aanpassingen, nu het restaurant gesloten is, is het nieuwe afhaalpunt. Op een houtje bijten hoeft dus niet. Friet, broodjes, drankjes en ander lekkers zijn ‘to go’ af te halen en op het eiland zijn genoeg plekjes waar je er ‘picknickend’ van kunt genieten. “Natuurlijk zijn de dagelijkse corona-updates niet bemoedigend, maar ons er zomaar bij neerleggen past niet bij het stoere karakter van Pampus. Sterker nog, we pakken iedere kans om mensen met ons eiland blij te maken. Zeker nu!” Vandaar dat Pampus besloten heeft een maand langer open te blijven en het zelfs al druk in de weer is voor het komende Winterlicht. Dit pop-up avontuur speelt zich iedere winter deels in het fort en deels in het paviljoen af. Een bijzondere culinaire ervaring, waarbij Pampus zijn militaire geschiedenis romantisch mixt met een avondje uit.

Pampus is deze week nog dagelijks open en in november alleen in de weekenden. Winterlicht is van 13 november tot en met 12 december iedere vrij- en zaterdagavond open.

Uit de krant