KDV en BSO Villa Zeezicht blijft dicht, maar alle kinderen kunnen van maandag elders opgevangen worden.
KDV en BSO Villa Zeezicht blijft dicht, maar alle kinderen kunnen van maandag elders opgevangen worden. Foto: Jasmijn Verhulst

Alle kinderen Villa Zeezicht vanaf maandag weer naar opvang

Algemeen

MUIDERBERG - “Het is gelukt om alle kinderen van Villa Zeezicht vanaf maandag weer op te vangen”, laat Suzanne Heuts van Stichting Kinderopvang Bussum, Naarden, Muiden, Muiderberg (SKBNM) weten. Het pand Villa Zeezicht, waarvan de gemeente Gooise Meren eigenaar is, moest donderdag plotseling voor lange tijd dicht in verband met een bouwfout in de dakconstructie.

Heuts: “De kinderen van het kinderdagverblijf zijn welkom op onze locatie De Woelwaters in Naarden-Vesting en de kinderen van de peuterspeelzaal en de BSO hebben een eigen ruimte gekregen in De Vinkenbaanschool in Muiderberg.

Echt heel trots

Ondertussen wordt verder gezocht naar een geschikte locatie waar alle KDV-, peuterspeelzaal-, en BSO-kinderen weer onder één dak kunnen zitten voor de langere termijn, totdat Villa Zeezicht weer in gebruik kan worden genomen. “Voor nu zijn we vooral blij dat we erin geslaagd zijn om ouders van dienst te kunnen zijn. Ouders reageerden dan ook blij verrast op ons telefoontje vandaag. Enkele ouders boden zelfs aan om mee te helpen verhuizen. Super fijn, deze positieve reacties en bereidheid om mee te werken aan de oplossing. En we zijn tenslotte natuurlijk echt heel trots en dankbaar voor de flexibiliteit en inzet van onze medewerkers, die niet alleen noodopvang hebben geboden aan kinderen van ouders met vitale beroepen, maar daarnaast ook alle spullen hebben verhuisd en ervoor zorgen dat de opvang maandag gewoon weer doorgang kan vinden.”

Uit de krant