Aleid Borghardt rijdt met de tuktuk in de rondte.
Aleid Borghardt rijdt met de tuktuk in de rondte. Foto: Versa

Gemeente Gooise Meren deelt uit op Dag van de Mantelzorg

Mensen

GOOISE MEREN - De landelijke Dag van de Mantelzorg vindt op dinsdag 10 november weer plaats in de gemeente Gooise Meren. Het jaarlijks terugkerende feestelijke evenement om mantelzorgers te bedanken voor hun zorg voor een ander - meestal een gezellig feest met zoveel mogelijk mensen bij elkaar - verloopt dit jaar in verband met COVID-19 anders dan voorgaande jaren. 

Maar niet getreurd: als de mantelzorger niet naar het feestje kan komen, dan komt het feestje naar de mantelzorger! De gemeente heeft aan Versa Welzijn gevraagd om zoveel mogelijk mantelzorgende inwoners in het zonnetje te zetten door een mooi cadeautje aan huis te brengen, als blijk van grote waardering voor hun inzet, zorg en betrokkenheid.

Vrolijke muziek

Op 10 november rijdt Versa Welzijn daarom met hun knalgele tuktuk met vrolijke muziek door de straten van Gooise Meren en worden zoveel mogelijk cadeaus bezorgd bij de mantelzorgers. De burgemeester reikt het eerste presentje uit aan een mantelzorger, daarna nemen de Versa-medewekers in de tuktuk het over. De bezorgers blijven natuurlijk op de stoep of voortuin, op veilige afstand.

Bent u zelf mantelzorger en wilt u ook best een cadeau van de gemeente ontvangen of kent u een mantelzorger? Laat het weten. Neem daarvoor contact op te met Aleid Borghardt, medewerker mantelzorgondersteuning Gooise Meren: aborghardt@versawelzijn.nl of 06-82347609. 

Uit de krant