Afbeelding
Archieffoto: Enter Media

GDP wil naadje van de kous weten over funderingsproblematiek in Gooise Meren

Politiek

GOOISE MEREN - Het Goois Democratisch Platform (GDP) wil het naadje van de kous weten over eventuele funderingsproblematiek in de gemeente Gooise Meren. 

Aanleiding hiervoor is een recente uitzending van het tv-programma De Monitor waarin aandacht werd besteed aan de funderingsproblematiek waarmee diverse gemeenten te maken hebben, maar waarbij veelal geen van de betrokken partijen (gemeente, provincie, waterschap, Rijkswaterstaat (RWS) en verzekeringsmaatschappijen) de regie neemt om tot oplossingen te komen. 

In dit kader wordt binnenkort ook het funderingslabel ingevoerd, waarmee op adres nauwkeurig een indicatie wordt gegeven van de funderingsrisico’s en de mogelijke kosten om dat op te lossen. De uitzending is hier terug te kijken en de funderingslabels zijn hier te vinden. Door het label kan de waarde van huizen sterk dalen. 

Verzakkingen

De fractie van het Goois Democratisch Platform (GDP) wil daarom van het college weten of de gemeente Gooise Meren per wijk bijhoudt of er sprake is van verzakkingen óf een groot risico daarop, die bijvoorbeeld te maken hebben met het grondwaterpeil?

Verder wil de GDP van het college horen - indien sprake is van ernstige verzakkingen binnen de gemeente, buiten de schuld van woningeigenaren - of Gooise Meren van plan is om de regie te voeren voor het vinden van oplossingen en hiervoor af te stemmen met het waterschap, de provincie, RWS en verzekeringsmaatschappijen. En wordt bewoners in voorkomende gevallen een helpende hand geboden, waarmee herstel wordt bespoedigd? “Door bijvoorbeeld laagrentende leningen te verstrekken, zoals in de gemeente Schiedam”, aldus GDP-fractievoorzitter Jelmer Kruyt.

Uit de krant