Afgelopen zaterdag was er weer een klapper op het kruispunt bij de A1.
Afgelopen zaterdag was er weer een klapper op het kruispunt bij de A1. Foto: Inter Visual Studio/Judith van Dijkhuizen

GDP wil aanpak van onoverzichtelijke kruispunt bij afrit A1

Politiek

BUSSUM - Het Goois Democratisch Platform (GDP) heeft het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de veiligheid van het kruispunt Amersfoortsestraatweg/A1. Aanleiding is het zoveelste ongeluk dat daar afgelopen zaterdag heeft plaatsgevonden.

“Naar verluidt gebeuren er hier veel vaker (bijna) ongelukken en ervaren automobilisten het kruispunt als zeer onoverzichtelijk. De rijrichting en de voorrangsregels zijn onduidelijk. Om deze reden is het verkeersplein al eens eerder aangepast, maar dit heeft schijnbaar niet tot het gewenste resultaat geleid”, aldus GDP-fractievoorzitter Jelmer Kruyt.

Foto: Google Streetview

Kruyt wil weten of het college inzichtelijk heeft hoeveel verkeersongelukken er in de afgelopen drie jaar op dit kruispunt hebben plaatsgevonden en in hoeveel gevallen daarbij tevens sprake was van letsel. Verder wil hij weten of het college de huidige inrichting van het kruispunt voldoende overzichtelijk en veilig vindt én of er in de afgelopen jaren gekeken is naar optimalisatie van de verkeerssituatie bij deze afrit van de A1. Als dat laatste zo is, wil Kruyt graag de uitkomsten daarvan zien. En als het college voornemens is de verkeerssituatie op korte termijn wél te optimaliseren - dat vraagt Kruyt zich af - is een rotonde-variant dan ook een optie?

Uit de krant