De workshop vindt plaats in een huiselijke omgeving.
De workshop vindt plaats in een huiselijke omgeving. Foto: Viore

Workshop ‘Schrijven helpt’ bij Viore

Mensen

REGIO - Bij Viore start donderdag 5 november weer de workshop ‘Schrijven helpt’. De workshop is bedoeld voor mensen die kanker hebben (gehad). 

Veel mensen ervaren na de diagnose kanker dat er allerlei levensvragen op hen afkomen. Vragen over zichzelf, over de betekenis van het leven en de invulling van de toekomst. “In deze situatie kan het helpen om het eigen leven in kaart te brengen en op een gerichte manier naar antwoorden te zoeken op deze vragen”, aldus een woordvoerder van Viore.

Levensverhaal

De deelnemers worden begeleid in het schrijven van hun levensverhaal en het duidelijk maken van hun kijk op het leven. De bijeenkomsten duren een dagdeel en vinden eens in de twee weken plaats. Aan het einde van de serie hebben zij een eigen geschreven levensverhaal in handen. Dit is dan een weergave van wat zij waardevol vinden, en het vormt hun persoonlijke leidraad bij toekomstige vragen en keuzes in het leven.

Aanmelden

Deelname aan deze workshop kost 40 euro voor acht bijeenkomsten. Belangstellenden kunnen zich aanmelden@viore.org. Bellen kan ook: 035-6853532. De workshop wordt voorafgegaan door een intakegesprek.

Luisterend oor

Bij Viore, centrum voor mensen die leven met kanker, staan de deuren aan de Oostereng 44 open op alle weekdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. Zonder afspraak of verwijzing kunnen bezoekers dan terecht voor een luisterend oor en voor informatie over het uitgebreide aanbod aan activiteiten en lezingen. Bezoekers kunnen ook een afspraak maken voor individuele gesprekken over bijvoorbeeld het hervinden van balans, kanker binnen het gezin en zingeving en kanker. Zie voor meer informatie ook www.viore.org

Uit de krant