De snelteststraat in Naarden.
De snelteststraat in Naarden. Foto: © Bob Awick

COVID-19 snelteststraat langs A1 bij Naarden

Coronavirus

NAARDEN - Zorgbedrijf LeadHealthcare uit Baarn heeft aan de Amsterdamsestraatweg 19a in Naarden een COVID-19 snelteststraat geopend. Voor 99 euro (te betalen via iDeal) krijgt de geteste binnen een kwartier de uitslag. Een woordvoerder van het bedrijf laat weten dat bij het testen gebruik wordt gemaakt van de door het Outbreak Management Team(OMT) geadviseerde sneltest van Abbott. 

Wie een test wil aanvragen gaat naar www.covidsnelteststraat.nl, Daar kies je locatie, datum en tijdslot. “Het mooie is dat de testresultaten altijd binnen 15 minuten na afname worden gedeeld met de geteste persoon. Dit scheelt enorm veel onnodige stress.”


In Naarden wordt gebruik gemaakt van de Abbott-sneltest. - Foto: ANP 

Waarom deze snelteststraat? De reguliere teststraten worden op dit moment overspoeld en het is vaak lang wachten op de uitslag. Dit brengt bij mensen met klachten en hun naasten stress en onzekerheid. Hele huishoudens moeten vaak onnodig in quarantaine, met alle gevolgen van dien, is de uitleg. De test met neusswap wordt afgenomen door een getrainde verpleegkundige. “De verpleegkundige doet een wattenstaaf in uw neus en neemt het nodige testmateriaal af. Dit testmateriaal wordt nauwkeurig onderzocht met een speciale testkit. Niet meer 24 uur of langer wachten, maar binnen 15 minuten uw testresultaat”, aldus David van Hartskamp, directeur Lead Healthcare.

U kunt in Naarden terecht voor een coronasneltest. Dan heeft u binnen een kwartier de uitslag. Dit kost u wel 99 euro. Wilt u dat bedrag hiervoor uitgeven? 

Zeker 

Van ze lang zal ze leven niet

Zie de meerwaarde niet

Uit de krant