Nachtelijk herstelwerk bij een overweg ter hoogte van Bussum.
Nachtelijk herstelwerk bij een overweg ter hoogte van Bussum. Foto: ProRail

Treinverkeer rond Bussum ligt nog altijd stil

Algemeen

BUSSUM - Het treinverkeer rond Naarden-Bussum is sinds maandagochtend ontregeld nadat een vrachtwagen bij de spoorwegovergang aan de Herenstraat met een kraan de bovenleiding naar beneden trok. Vanwege de veiligheid besloten specialisten van ProRail om bij de breuk de spanning van de bovenleiding te halen. De herstelwerkzaamheden zijn nog altijd bezig. “De schade is erg groot”, meldt een woordvoerder van ProRail.

Daardoor rijden er nog steeds geen treinen. Afgelopen nacht is door monteurs en hoogspanningsspecialisten veel werk verzet. “Honderden meters bovenleidingsbedrading is opnieuw ingehangen. Systemen worden gecontroleerd en waar nodig vervangen.” Het eind is nu in zicht en de storing zou rond 13.30 uur verholpen moeten zijn.


Foto: Bob Awick

Door het incident strandden vijf treinen, waarvan een aantal al snel op eigen kracht weer kon vertrekken. In een van de treinen zaten tientallen reizigers die door incidentenbestrijders van ProRail per bus zijn geëvacueerd. De stilgevallen trein is door een locomotief weggesleept. Daarna is de schade opgenomen en zijn monteurs ingevlogen. Materialen en apparatuur zijn ter plaatse gebracht en de werkzaamheden zijn gestart. “De complexiteit en omvang vallen helaas tegen: boven beide sporen is de bovenleiding onklaar.”


Uit de krant