Uit 'Boeing Boeing'.
Uit 'Boeing Boeing'. Foto: Peter van Bokhorst

Theater in Zuyd brengt 'Boeing Boeing'

Cultureel

BUSSUM - “Waarschijnlijk kunnen wij voor maximaal dertig personen gewoon door blijven spelen”, meldt een woordvoerder van het Noord-Hollands Toneel hoopvol. “Theater in Zuyd in Bussum is een van de weinige theaters in ’t Gooi die open kunnen en mogen blijven”, zegt hij.

Op dit speelt NH Toneel Boeing Boeing, een hilarische klucht met minnaressen, slaande deuren en vrolijk makende verwarring. Deze klassieker is de hele maand oktober te zien bij NH Toneel in het knusse en coronaproof theater.

Flamboyant

Het draait allemaal om de nogal flamboyante vrijgezel Bernard, die een relatie onderhoudt met drie verschillende stewardessen die voor drie verschillende maatschappijen vliegen. Zolang de vluchtschema’s op elkaar aansluiten, gaat er niets mis en kan de potente versierder vrolijk doorgaan met het beurtelings wisselen van drie minnaressen. Zodra ze hun vlucht achter de rug hebben, spoeden ze zich naar zijn woning in Ouderkerk aan de Amstel.

Partner in crime

Een sullige vriend is partner in crime en manoeuvreert hem listig door de intrige heen. Het kan niet anders of op een gegeven moment loopt alles toch in het honderd. De ene stewardess is nog niet vertrokken of de andere komt reeds hongerig naar liefde aangesneld, maar er valt niets meer te redden.
Zeker in deze coronatijden heeft het publiek duidelijk zin in een avondje lachen. De bewerking van regisseur Peter van Bokhorst bewijst dat Boeing Boeing nog steeds hilarisch en niet gedateerd is. Het spel van de vijf acteurs is zoals altijd bij NH Toneel uitstekend. Een absolute aanrader!
Te zien van 17 oktober tot en met 6 november in Theater in Zuyd aan de Akkerlaan 21 in Bussum. Reserveren verplicht: www.nhtoneel.nl.

Uit de krant