Boa Guido test een van de bodycams de komende weken uit.
Boa Guido test een van de bodycams de komende weken uit. Foto: Gemeente Gooise Meren/Tom Loman

Boa’s in Gooise Meren testen nieuwe bodycams

Algemeen

GOOISE MEREN - De buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s) in gemeente Gooise Meren krijgen bodycams, zo is besloten na een unaniem gesteunde motie van de gemeenteraad. De komende weken worden drie verschillende bodycams in de praktijk door boa’s getest.

Burgemeester Han ter Heegde was vandaag op de weekmarkt in Bussum samen met boa Guido, die voor het eerst met een testmodel bodycam rondloopt. Drie verschillende bodycams worden komende tijd uitgetest in de praktijk op gebruiksgemak en beeldkwaliteit, waarna het model met de meeste voorkeur aan de uitrusting van de boa’s in Gooise Meren wordt toegevoegd.

Tekst loopt door onder de foto.


Gemeente Gooise Meren/Tom Loman

Tijdens deze testfase worden er nog geen opnames van het publiek gemaakt.

Preventieve werking

Een bodycam is een camera op de borst van de boa en maakt continu opnames van de omgeving. Zo kunnen boa’s tijdens hun ronde beelden vastleggen. 

Ook gaat er een preventieve werking uit van bodycams. Eerder gebruik van bodycams bij politie en in andere steden wijst uit dat er minder agressie plaatsvindt door de aanwezigheid van de bodycams en dragers zich veiliger voelen tijdens werkzaakheden.


Gemeente Gooise Meren/Tom Loman

Uit de krant