Afbeelding
Foto: Enter Media

Aandacht voor LHBTi in Gooise Meren

Mensen

GOOISE MEREN - Vandaag is het Coming Out Dag en direct aansluitend, van 12 tot 18 oktober, is de Regenboogweek. De gemeente Gooise Meren besteedt dan aandacht aan het ‘kunnen zijn wie je bent’. De regenboogvlag wordt door verschillende organisaties gehesen, er is een film met nagesprek en in het Muiderslot vinden powertalks plaats.

De gemeente maakt haar solidariteit met LHBTi (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen) kenbaar door van 11 tot en met 18 oktober de regenboogvlag uit te hangen. Twaalf organisaties in de gemeente Gooise Meren delen deze solidariteit en dragen hun betrokkenheid uit door ook de hele week de regenboogvlag uit te hangen. Het gaat om: Spieghelkerk, Witte Kerk Naarden, Muizenfort, Palmpit, Voetbalvereniging BFC, Rugbyvereniging ‘t Gooi, Roeivereniging Naarden, Sport Club Muiderberg, Tennisvereniging De Hakkelaars, SDO, Sportpark De Kuil, Pampus en Muiderslot.

‘Geweldig!’
Barbara Boudewijnse, wethouder sociaal domein zegt hierover: “Geweldig! De vlaggen mogen de hele week uit. Wij zetten als gemeente actief in op een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Daarom ben ik zo blij dat we een week lang aandacht hebben voor LHBTi. Zelf doe ik ook mee; ik ben bij het nagesprek in het Filmhuis (na de vertoning van Deux) én bij een powertalk in het Muiderslot. We gaan in gesprek over wat meedoen betekent voor mensen met een andere seksuele voorkeur of genderidentiteit.”

Liefde in het Muiderslot
In het Muiderslot worden speciale rondleidingen, de powertalks, gegeven. Een gids vertelt in een korte tour over verborgen stukje geschiedenis. Houden van wie je wilt. Dat was niet altijd makkelijk. Er is aandacht voor liefde, lust en LHBTi van de Middeleeuwen tot en met de 19de eeuw. Na de rondleiding is er een gesprek over acceptatie en de positie van LHBTi in Gooise Meren. De rondleidingen zijn op zondag 11 oktober, woensdag 14 oktober en vrijdag 16 oktober van 15.00 tot 16.30 uur.

Aanmelden voor de activiteiten kan door te mailen naar inclusie@gooisemeren.nl.

Uit de krant