Afbeelding
Foto's: Marco de Swart

Auteur Tommy Wieringa bezoekt Goois Lyceum

Cultureel

BUSSUM - In het kader van het 25-jarig bestaan van Passionate Bulkboek, een organisatie die zich inzet voor leesbevordering, kwam Tommy Wieringa vandaag langs op het Goois Lyceum. Iets wat hij niet zo vaak meer doet, “want ik vertrouw leerlingen niet, de allergemeenste groep die er bestaat”. Dat komt omdat hij zelf een gemene leerling was, legde Wieringa met een knipoog uit.

Het was een plezierig bezoek. De 47 aanwezige leerlingen zaten er allemaal vrijwillig en dat maakte indruk. Wieringa hield een vurig pleidooi voor gebruik van de verbeelding en deed een pleidooi om te blijven spelen. ‘We zijn op aarde om rond te lummelen’, citeerde hij een andere beroemde schrijver Kurt Vonnegut, ‘en laat niemand jullie iets anders wijsmaken.’ 

Daarna vertelde Wieringa over de ontstaansgeschiedenis van zijn roman Joe Speedboot en beantwoordde vragen van de leerlingen. “Het is boeiend om dingen van een andere kant te zien”, zei Julia Bartelink (15). “Dit bezoek heeft me aan het denken gezet.” Tobias Raucher (15) concludeerde dat “dit de beste schrijver ooit was die deze school heeft bezocht”.

Wieringa sprak tot slot de hoop uit dat leerlingen plezier in de kunsten vinden en daar heeft zijn bezoek zeker aan bijgedragen.

Afbeelding

Uit de krant