Afbeelding
Foto: Wikimedia Commons

Theater Spant! en Grote Kerk Naarden krijgen ontheffing op noodverordening

Cultureel

BUSSUM/NAARDEN - Negen locaties in Gooi en Vechtstreek krijgen ontheffing op de noodverordening waardoor ze meer dan 30 bezoekers per programma mogen ontvangen. In Gooise Meren betreft dit Theater Spant! in Bussum en de Grote Kerk Naarden. 

Daarnaast geldt de ontheffing ook voor Museum Singer Laren, en in Hilversum De Vorstin, Gooiland, Muziekcentrum van de Omroep, Studio 21, 22 en 24 op het Mediapark en de Drive-in-movie tijdens de Dutch Media Week. 

Groot maatschappelijk belang

De reden voor de ontheffing is het groot (maatschappelijk) belang van de locaties. Ook voldoen ze aan een capaciteit van minimaal 200 bezoekers, zonder de anderhalve meter beperking, hebben een zo breed mogelijk aanbod voor een zo breed mogelijke groep inwoners uit de regio en de organisaties hebben een eigen plek waar gedurende een groot deel van het jaar activiteiten worden aangeboden. 

Overige locaties moeten zich wel houden aan de rijksmaatregel waar bij activiteiten een maximum van 30 bezoekers binnen (exclusief personeel) en 40 personen buiten geldt.

Tijdelijk

De locaties moeten wel voldoen aan alle bestaande RIVM-richtlijnen. De ontheffingen worden tijdelijk verleend en in eerste instantie van kracht tot 20 oktober. Afhankelijk van ontwikkelingen in de besmettingen bekijkt het bestuur van de Veiligheidsregio of er meer instellingen in aanmerking komen, of het aantal verleende ontheffingen juist omlaag moet. 

Het Rijk bekijkt op dat moment ook de landelijke maatregelen die op 28 september werden afgekondigd wegens de hoge toename van het aantal besmettingen en de sterke groei van het aantal ziekenhuisopnames. 

Uit de krant