Het is de Week van de Voedselbank, maar dit jaar geen open dagen.
Het is de Week van de Voedselbank, maar dit jaar geen open dagen. Foto: Bob Awick

Geen open dagen tijdens Week van de Voedselbank

Algemeen

GOOISE MEREN - Deze week is het de Week van de Voedselbank. In tegenstelling tot andere jaren dit keer geen open dagen bij de Voedselbanken. En dat terwijl het werk van de Voedselbank juist in deze coronatijd belangrijk is. 

“Het is elke week een grote uitdaging om onze klanten van voldoende voedsel te voorzien”, zegt Paul Konings, voorzitter van de Voedselbank Naarden, Bussum en Hilversumse Meent. “Veel voedselinzamelacties voor de voedselbank kunnen in deze coronatijd niet doorgaan.”

De voedselbank helpt mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. De coronacrisis raakt veel mensen, waardoor ze veel minder inkomsten kunnen hebben dan normaal.

Doneer zelf producten

De vrijwilligers bij de voedselbank delen elke week eten uit aan mensen die dat het hardste nodig hebben. Bedrijven, instellingen, overheden en particulieren helpen met geld, voedsel en diensten. Iedereen mag doneren. 

De voedselbank heeft vooral behoefte aan lang houdbare producten zoals conserven (groente in blik of glazen pot, soep, vis), pasta, rijst en olijfolie. Producten langs brengen kan op woensdag tussen 9.00 en 13.00 uur bij de Voedselbank aan de Hooftlaan 71 in Bussum.

Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor een voedselpakket? Bel dan naar 06-10308662 of stuur een e-mail naar aanmelden@voedselbanknaardenbussum.nl.

Uit de krant