Afbeelding
Foto: Tido Anema

GDP dient motie in voor ontheffing vaarverbod van bestemmingsverkeer

Buurt / wijk

NAARDEN - Het Goois Democratisch Platform dient tijdens de raadsvergadering van 7 oktober een motie in, waarin het college gevraagd wordt in overleg te gaan met het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV). Doel hiervan is om voor de direct aanwonenden van de Bussumervaart/Galgesloot/Nagtglassloot een ontheffing op het vaarverbod te verlenen.

Ter hoogte van de Vestinggracht/Over de tol is recent een bord geplaatst met een vaarverbod voor motorschepen in de richting van de Bussumervaart/Galgesloot/Nagtglassloot. GDP-fractievoorzitter Jelmer Kruyt: “Hierdoor kunnen er geen gemotoriseerde boten meer in de richting van Bussum varen, ook fluistermotoren zijn verboden. Dit vaarverbod blijkt op papier al veel langer van kracht te zijn, maar daarover is nooit duidelijk gecommuniceerd richting belanghebbenden. Voor zover te achterhalen heeft er ook nooit eerder een verbodsbord gestaan en is er bovendien niet op gehandhaafd.”

Van geen kwaad bewust

Volgens Kruyt zijn veel direct aanwonenden aan de bewuste vaart en sloten zich van geen kwaad bewust en hebben zij al sinds jaar en dag een aanlegsteiger achter hun huis voor een eigen bootje. “En die mogen zij nu ineens niet meer gebruiken.” Aangezien het waterschap in deze het bevoegd gezag is, vraagt GDP het college om met vertegenwoordigers van AGV in gesprek te gaan teneinde tot een ontheffing voor dergelijk bestemmingsverkeer te komen.

Eerder stelde Kruyt hierover ook al schriftelijke vragen aan het college, die inmiddels beantwoord zijn. 

Uit de krant