Afbeelding
Foto: Brandsmaschool

Ludieke opening van Kinderboekenweek op Brandsmaschool

Algemeen

BUSSUM - De Kinderboekenweek is vandaag gestart, en dat is op de Brandsmaschool aan de Nieuwe ‘s-Gravelandseweg 15 ludiek gevierd. Omdat dit jaar het thema ‘En toen?’ is en over de geschiedenis gaat, waren de leerkrachten verkleed als personages uit het verleden. Zo stonden de kinderen vanmorgen ineens oog-in-oog met een holbewoner, een Griekse god, een Middeleeuwse ridder en zelfs een hippie.

Vervolgens werd om 10.00 uur via een livestream op kinderboekenweek.nl gekeken naar de start van deze bijzondere week. Die uitzending werd afgesloten met het dansje ‘En toen?’ van Kinderen voor Kinderen. De dans en het liedje waren vooraf met de leerlingen geoefend.

Kussen of kleedje

Ook de rest van de week staat op school in het teken van de Kinderboekenweek. “Op dinsdag 6 oktober mogen de kinderen een boek en kussen of kleedje meenemen naar school en gaan wij in de middag lekker lezen in en om school. Groep 4 tot en met 6 leest zelf een boek, leerlingen van groep 8 leest voor aan groep 1/2 en groep 7 leest voor aan groep 3”, vertelt schooldirecteur Marita Groenestijn. 

Blindbook

Op vrijdagochtend 9 oktober is de afsluiting van de Kinderboekenweek. “Alle groepen mogen op die dag langs de tijdlijn lopen in de hal en kijken hoe mooi en compleet hij is geworden. Verder mogen de leerlingen van groep 1 tot en met 4 die ochtend verkleed volgens het thema ‘Vroeger’. De groepen 5 tot en met 8 spelen het spel Blindbook. Dit houdt in dat je een boek van thuis inpakt om weg te geven, en dat je het boek aanraadt aan andere leerlingen door er over te vertellen zonder dat je de titel zegt. Leerlingen kiezen daarna een boek van elkaar.”

Uit de krant