Het Brediusterrein is volop in ontwikkeling. Voor de nieuwe sporthal zijn de eerste ontwerpen ingediend.
Het Brediusterrein is volop in ontwikkeling. Voor de nieuwe sporthal zijn de eerste ontwerpen ingediend. Foto: Gemeente Gooise Meren

Beslis mee over ontwerp nieuwe sporthal Bredius Muiden

Buurt / wijk

MUIDEN - De gemeente Gooise Meren heeft verschillende ontwerpen binnengekregen voor de nieuw te bouwen sporthal op het Brediusterrein, aan de Maxisweg en de Amsterdamse Straatweg. Een commissie gaat de inzendingen beoordelen. Zij zijn nog op zoek naar één bewoner uit Muiden die mee oordeelt samen met het beoordelingsteam.

Het beoordelingsteam bestaat uit drie experts en twee inwoners uit Muiden. Één inwoner uit de nieuwbouwwijk De Krijgsman neemt al deel. Voor de tweede inwoner is de gemeente op zoek naar iemand uit het andere deel van Muiden. 

Meerdere aannemers hebben een ontwerp ingediend voor de nieuwe sporthal op het Brediusterrein. Hen is gevraagd zoveel mogelijk kwaliteit te leven op de aspecten duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit en plan van aanpak. Ook zijn er schetsen en beeldmateriaal gemaakt van het ontwerp.

De beoordeling van de ruimtelijke kwaliteit van de nieuwe sporthal weegt voor 30% mee in de totale beoordeling van de kwaliteit van de inschrijving.

Begeleiding

De twee inwoners worden begeleid door het beoordelingsteams van experts. Tijdens een voorbereidende bijeenkomst worden zij uitgebreid geïnformeerd over de plannen van het Brediusgebied, de context en andere informatie die van belang is om een goed oordeel te vormen. Deze zal begin oktober plaatsvinden.

Van 16 tot 20 oktober vindt de individuele beoordeling plaats. Het beoordelingsteam komt bij elkaar op 20 oktober van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens die bijeenkomst zullen de experts ook coaching en begeleiding geven aan de deelnemende inwoners. 

Ze zijn opzoek naar een inwoner die affiniteit heeft met ruimtelijke ontwikkeling en vormgeving, betrokken is bij de omgeving, kritisch en in staat is om goed gemotiveerd een oordeel te geven, een positieve instelling heeft en beschikbaar is op bovengenoemde momenten.

Reageren kan tot 30 september. Bij interesse vraagt de gemeente een e-mail te sturen met onderbouwing waarom u deel wilt nemen aan de beoordeling en waarom u geschikt bent. Meer informatie op  bestuur.gooisemeren.nl.

Ontwikkeling

Het Brediusterrein wordt ingericht voor sport en wonen. Er komen 90 woningen, waarvan 50 sociale huur, vier sportvelden, een oefenterrein en een sporthal. Twee voetbalvelden waren al in gebruik. De twee nieuwe hockeyvelden van SC Muiden zijn enkele weken geleden feestelijk geopend. De aanbesteding van de sporthal vindt binnenkort plaats

Bestemmingsplan herzien

Om extra woningen te ontwikkelen wordt het bestemmingsplan herzien. Op dit moment staat daarin dat er maximaal 50 woningen en een groot hotel zijn toegestaan. Het bestemmingsplan ligt vanaf eind september ter inzage. 

De groene zone tussen de sportvelden en de wijk het Karveel is inmiddels gerealiseerd, samen met het groen aan de zuidkant van het Brediusterrein. 

Uit de krant