Bij de woning aan de Nieuw Bellevue liggen bloemen en brandt een kaarsje.
Bij de woning aan de Nieuw Bellevue liggen bloemen en brandt een kaarsje. Foto: Jaap van Hassel

Man (41) vast op verdenking van moord dan wel doodslag vrouw in woning Nieuw Bellevue

Politie

BUSSUM - Een 41-jarige man is vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris en wordt verdacht van moord dan wel doodslag op een vrouw. Hij blijft voorlopig in hechtenis. Ook zit hij in beperking; hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

In een woning aan de Nieuw Bellevue werd zaterdagmorgen een dode vrouw aangetroffen. Vervolgens werd een 41-jarige verdachte aangehouden. De politie is zeer terughoudend in het verstrekken van informatie en ook een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) mag niets over de relatie tussen verdachte en slachtoffer zeggen. De vrouw, die nauwelijks buitenkwam en de Nederlandse en Engelse taal niet beheerste, was getrouwd en had vier kinderen.


De deur van de benedenwoning is nog altijd verzegeld. - Jaap van Hassel

Reanimatie

De politie arriveerde zaterdag rond 5.00 uur na een alarmering voor een reanimatie in de woning. Omstreeks datzelfde tijdstip vond een steekincident plaats op de Nijverheidswerf. Of de twee incidenten met elkaar te maken hebben, wordt uitgezocht. Het onderzoek loopt nog altijd. 

Nazorg

De gemeente heeft gisteren in de omgeving een brief verspreid waarin zij de buurtbewoners nazorg aanbieden. Wie behoefte heeft aan zorg, ondersteuning of een goed gesprek kan bij ons terecht, aldus de woordvoerder van de gemeente.

Getuigen

De politie heeft een onderzoeksvraag en roept mensen met informatie op om contact op te nemen. De politie spreekt met diverse getuigen, maar zoekt ook personen die meer informatie hebben over de verblijfplaats van de aangehouden verdachte voorafgaand aan het moment van aantreffen van de dode vrouw. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken of informatie hebben, kunnen contact opnemen met de recherche in Naarden via telefoon 0900-8844. Anoniem melden kan ook via telefoon 0800-7000.

Uit de krant