Het diamanten bruidspaar Winny en Piet.
Het diamanten bruidspaar Winny en Piet. Foto: © Bob Awick

Piet de Jong (85): ‘Liefde is het beste medicijn voor ons huwelijk’

Mensen

NAARDEN - Piet de Jong (85) en Winny van Meijer (83) zijn zestig jaar getrouwd. En dat hebben ze geweten, want drie dagen lang zijn ze in de watten gelegd. Naast een versierd huis, een gloednieuwe televisie, een bos van zestig rozen en koffie en taart met de kinderen kreeg het bruidspaar ook nog hoog bezoek. “Van de burgervader himself”, lacht De Jong.

Voormalig zakenman De Jong noemt hem een aimabele man en zeer betrokken. “We hebben een interessant en interactief inhoudelijk gesprek gehad. Hij was ook oprecht geïnteresseerd en is wel anderhalf uur gebleven. Zijn vader ging net als ik vaak op zakenreis naar het Verre Oosten. Er was daardoor herkenning.”

Met koffiebonen bekogeld

Het bruidspaar heeft elkaar in Amsterdam leren kennen. Daar zijn ze op 20 september 1960 ook getrouwd. Winny in een witte trouwjapon en Piet in rokkostuum met daarbij lakschoenen en hoge hoed. “Bij het Rijksmuseum stapten we in een gondel richting hotel/restaurant Lido. Onderweg zijn we nog bekogeld met koffiebonen. Dat bleek achteraf een Braziliaanse traditie.” In het Lido vonden de receptie en het diner plaats. “Het was een hoogtijdag die in ons geheugen gegrift staat.”

Phpd-syndroom

Het stel is gezond, maar heeft wel last van het phpd-syndroom. “Pijntje hier, pijntje daar”, legt de Naarder uit. “Dat is met een parcacetamol zo weer weg. We voelen ons heerlijk, en dat houden we nog wel even vol. Liefde is het beste medicijn voor ons huwelijk.” Ze hebben vier kinderen, zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Uit de krant