Afbeelding
Foto's: Saskia Pennekamp-Snaterse

Bussumer Ian Pennekamp weer Nederlands Kampioen Triathlon Sprint

Sport

BUSSUM - Triatleet Ian Pennekamp uit Bussum heeft zaterdag in Roermond opnieuw het Nederlands Kampioenschap op zijn naam geschreven. “Ik ben ontzettend blij om mijn titel te kunnen prolongeren als laatste jaars junior!” Toch was het geen ‘piece of cake’.

Hij is vooral zijn coach Frank Heldoorn dankbaar. “Hij heeft nu zes keer op rij de Nederlands kampioen afgeleverd. Super bedankt om mijn lichaam weer in de beste vorm te krijgen. Ik blijf het toch bijzonder vinden hoe je dat doet”, zei de Bussumer na afloop.

Tekst gaat verder onder de foto.

Vlotte wissel

“Ik had er onwijs veel zin in”, zegt Pennekamp de kampioen. “Eindelijk weer racen tegen al die andere jongens en het was ook nog eens lekker weer.” Tijdens zijn eerste ronde zwemmen vroeg de Bussumer zich echter af waarom hij deze sport eigenlijk doet. “Die gedachte heb ik geprobeerd snel weg te duwen. Tijdens de tweede ronde had ik iets meer ruimte en kwam ik er beter in. Ik kwam uiteindelijk als zesde het water uit en met een vlotte wissel sprong ik als vierde de fiets op.”

Pittig

Het fietsen was pittig. Samen met zijn maatjes zette hij de de achtervolging in op de nummers één en twee. “Wij werden echter na 8 kilometer ingehaald door de sterke fietsers uit de groep die ons achtervolgde. Pas de laatste 3 kilometer konden we de aansluiting maken. We reden met z’n tienen de wissel in om er een alles beslissend looponderdeel van te maken.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Eindsprint

Samen met twee anderen vormde Pennekamp de kopgroep. “Maar wat werd het toen afzien, die jongens wilden maar niet lossen. De meters gingen voorbij en ik begon langzamerhand toch wel zenuwachtig te worden. Ik heb namelijk niet de beste ervaringen met een eindsprint. Om het dus in eigen hand te houden, gooide ik het maar op een hele lange eindsprint. De jongens begonnen te kraken en dat gaf mij dan nog meer kracht om nog een tandje bij te zetten.” Met als resultaat: Nederlands junioren kampioen.

Uit de krant