Weer geen kermis in Bussum. Het is de derde kermis op rij die is afgeblazen.
Weer geen kermis in Bussum. Het is de derde kermis op rij die is afgeblazen. Foto: Bob Awick

Opnieuw geen najaarskermis in Bussum

Mensen

BUSSUM - Weer een streep door de najaarskermis in Bussum. Ondanks dat de gemeente Gooise Meren de kermis wel groen licht gaf, laten de kermisexploitanten weten er dit jaar vanaf te zien. Het is de derde kermis op rij in Bussum die wordt afgeblazen.

De vierdaagse kermis stond gepland voor 9 tot en met 12 oktober, maar gaat dus niet door. Het college had na een lastige afweging toch besloten om het evenement mogelijk te maken, met inachtneming van alle corona maatregelen. Maar de exploitanten laten weten dat de Bussumse najaarskermis niet meer in de planning past. 

Waarschijnlijk willen de exploitanten liever op grotere kermissen staan voor een langere tijd, zo laat een woordvoerder van de gemeente Gooise Meren weten. De najaarskermis in Bussum is ‘slechts’ vier dagen en bestaat uit een paar kraampjes. 

Al derde keer

Vorig jaar ging de najaarskermis in Bussum ook niet door. Toen gaf een deel van de kermisexploitanten aan een lucratief aanbod ontvangen te hebben uit het buitenland en dat avontuur aan te gaan. De voorjaarskermis van 2020 was afgelast wegens de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen vanuit het Kabinet. 

Extra maatregelen onrust

De kermissen in Bussum kwamen de laatste jaren al meerdere malen in het nieuws vanwege ongeregeldheden en meerdere arrestaties. Burgemeester Han ter Heegde kondigde daarom - onder andere door extra boa’s in te zetten - maatregelen aan. En wanneer het bij de volgende kermis toch mis zou gaan, zou de gemeente gebiedsverboden uitdelen. Voorlopig is dat nog niet aan de orde.

Uit de krant