Kinderen krijgen de kans met zang en dans thema's tot uitdrukking te brengen die hen bezig houden.
Kinderen krijgen de kans met zang en dans thema's tot uitdrukking te brengen die hen bezig houden.

Spieghelkerk start met kinderkoor

Cultureel

BUSSUM - De Spieghelkerk heeft onlangs de stichting Kids to Express opgericht, die als doel heeft kwalitatieve, eigentijdse liedjes met een levensbeschouwelijke, filosofische en spirituele inhoud te maken. Op een speelse manier worden bijvoorbeeld bijbelse verhalen in deze liedjes verwerkt.

Kids to Express produceert niet alleen liedjes, maar faciliteert ook een kinderkoor in oprichting, dat lijkt op het bekende Kinderen voor Kinderen (KvK) van BNNVARA. Talentvolle kinderen van 7 tot 12 jaar krijgen de kans door zingen en dansen thema’s tot uitdrukking te brengen die hen bezig houden.

Initiatiefnemer ds. Riegonda van Welie-Kaai van de Spieghelkerk: “Je hoort je kinderen vrolijk overdag nogal eens liedjes zingen van Kinderen voor Kinderen. Je denkt: wat zou het toch leuk zijn om eenzelfde soort liedjes te hebben vanuit bijbelse verhalen of kinderfilosofie. Ook de kerk zou een stuk eigentijdser voor kinderen worden wanneer zulke liedjes met dans de ruimte krijgen.”

Liedjes met dans

De liedjes worden geschreven door een schrijfteam van Kids to Express en op muziek gezet door Michiel Rozendal, de zangdirigent van KvK. Bij de liedjes wordt door danscoach Linda Hibma een hippe dans ingestudeerd. Hibma zong en was kinderchoreograaf in tal van musicals van Joop van de Ende Theaterproducties B.V. Kinderen kunnen na een geslaagde auditie kosteloos aan het koor deelnemen. De audities vinden komend voorjaar plaats. Info: www.kidstoexpress.nl.

Uit de krant