Afbeelding
Foto: Bas Aalbersberg

Eerste hockeystrijd Muiderberg en Muiden

Sport

MUIDERBERG - De allereerste officiële hockeywedstrijd tussen Muiderberg en Muiden is een feit. De club uit Muiderberg bestaat al ruim veertig jaar, terwijl die in Muiden pas is opgericht. Dat de meiden van de D1 (10-12 jaar) van beide clubs deze eerste echte wedstrijd tegen elkaar speelden was best bijzonder, alleen al omdat alle Muidense speelsters tot juli nog lid waren van Muiderberg.

Zaterdag 5 september 2020 gaat dus de geschiedenis boeken in. “En als we dit historische duel toch vastleggen voor het nageslacht, dan mag de uitslag niet ontbreken. Muiderberg - Muiden: 4 -0. Maar meedoen was natuurlijk belangrijker dan winnen. Hoewel de meningen daarover ongetwijfeld verdeeld waren”, zegt secretaris Bart van Straaten.

Samenwerking

“MHC Muiderberg en SC Muiden zijn natuurlijk concurrenten, maar werken in goede sfeer samen. Omdat beide clubs in de jongste categorie niet genoeg leden hebben, werden afgelopen zomer twee zogenaamde combiteams gesmeed. De jongste hockeyertjes van beide clubs vormen samen een team. De een speelt in het tenue van Muiderberg, het andere in dat van Muiden.” 

Afbeelding

Uit de krant