<p>Jan Fokker (80) kon toch zijn verjaardag 'groots' vieren.</p>

Jan Fokker (80) kon toch zijn verjaardag 'groots' vieren.

(

Foto:Jasmijn Verhulst

)

Veilig 'schuif ff an' feestje bij verjaardag opa Jan Fokker (80)

BUSSUM - Dochters Marielle en Alette Fokker verraste hun moeder eerder dit jaar met een drive-through verjaardag. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan vader Jan Fokker. Zijn 80ste verjaardag werd flink gevierd aan de lange tafel voor zijn huis, waarbij familie, vrienden en buren coronaproof even konden aanschuiven.

Al meezingend en zwaaiend met het ingehuurde draaiorgel kwam de ‘schuif ff aan’ verjaardag van Jan Fokker goed op gang. Alle Hollandse hits kwamen voorbij, terwijl de jarige en zijn gasten op veilig afstand het feestje konden vieren. “Wij houden van vieren”, zegt dochter Alette. “Dat hebben we heel erg meegekregen van onze ouders, om altijd alles te vieren.”

Tekst loopt door onder de foto.


Het draaiorgel was een schot in de roos. 

Aanwaaien

Toen haar moeder in april 80 jaar werd, bedacht ze samen met haar zus een drive-through, waarbij familie en vrienden in auto’s langs konden rijden om haar te feliciteren. Voor vader Jan is de aanschuif-verjaardag bedacht, wat toepasselijk is voor de familie Fokker. Marielle: “Mijn vader is in het huis hiernaast geboren in de boerderij van Fokker. Bij onze opa, een bekende Bussumer, schoof iedereen elke dag om 9.00 uur en 15.00 uur aan voor koffie en thee. Iedereen kwam gewoon aanwaaien.”

Een enkeling kon ook aanwaaien bij de verjaardag van Jan, maar de zussen hadden voor de genodigden een rooster gemaakt om de drukte te spreiden. Aan de dubbele biertafels van 1,5 meter breed zat echtpaar Fokker tussen rood-wit afzetlint aan de ene kant en schoven de gasten vanaf tien uur ‘s ochtends aan de andere kant aan. Elke keer als de muziek wisselde moesten zij een stukje opschuiven tot ze bij het einde van de bank waren. Tegen het einde van de middag bleef een klein gezelschap over voor de borrel. “Zo is het toch een gezellige verjaardag op gepaste afstand in deze tijd”, besluit Alette.

Meer berichten