Afbeelding
Foto: Politie

Politie pakt twee straatrovers (19) op

Politie

BUSSUM - Twee mannen van 19 jaar en afkomstig uit Hilversum en Bussum hebben zondag 6 september met geweld een scooter gestolen van een leeftijdsgenoot uit Bussum. De verdachten zijn aangehouden, maar de recherche zoekt nog getuigen en camerabeelden.

Een 19-jarige man uit Bussum rijdt op zondag rond 21.15 uur op zijn scooter ter hoogte van het Mediapark in Hilversum. Hij wordt ingehaald door twee leeftijdsgenoten op een andere scooter. De bijrijder maakt trapbewegingen naar de Bussumer. Deze wordt hierdoor een aantal keer geraakt en komt op de Bussummergrindweg ter hoogte van de rotonde met de Ceintuurbaan lelijk ten val.

Bedreiging
Terwijl het slachtoffer op de grond ligt, wordt hij meerdere keren geschopt en geslagen. Onder dreiging van een wapen moet de Bussumer geld geven of zijn scooter afstaan. Uiteindelijk gaan de verdachten er vandoor op zijn scooter.

Aanhouding
Na de straatroof stelde de politie direct een onderzoek in. Uit het onderzoek kwamen twee verdachten naar voren. Deze zijn later die avond beiden aangehouden. Het slachtoffer en de verdachten zijn bekenden van elkaar en mogelijk was er sprake van een eerder conflict.

Getuigen gezocht
Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche via 0900-8844 of 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.

Uit de krant