Foto: Bob Awick
Foto: Bob Awick Foto: Bob Awick

Kortere begunstigingstermijn voor dwangsom Gooische Hockeyclub

Buurt / wijk

HILVERSUM - De bestuursrechter in Utrecht heeft in een tussenvonnis bepaald dat het college van burgemeester en wethouders van Hilversum de begunstigingstermijn die zij aan de Gooische Hockeyclub heeft gegeven in verband met een dwangsom, moet inkorten. De termijn loopt nu tot 1 januari 2022, wat onlogisch is aangezien de hockeyclub per december van dit jaar gaat verbouwen.

De hockeyclub ligt al een tijdje in onmin met een van de omwonenden die onder meer geluids- en lichtoverlast heeft van de hockeyvelden die pal achter zijn woning liggen. Volgens de buurman zijn er in het verleden allerlei bouwwerkzaamheden op het terrein van de hockeyclub verricht waar geen vergunning voor was gegeven. Zo onder meer ook voor de bouw van de meer dan dertig jaar oude lichtmasten rondom de velden. 

De buurman stapte in 2019 naar de rechter en werd in zijn gelijkgesteld. De hockeyclub kreeg een dwangsom opgelegd van rond de 5.500 euro, met een begunstigingstermijn tot 2022 om iets aan de lichtoverlast te doen.

Donderdag spande de buurman een bestuurszaak aan tegen de gemeente en de hockeyclub. De man zei te hopen dat zo spoedig mogelijk aan alle illegale zaken op het hockeycomlex beëindigd worden. “Te beginnen met de lichtmasten. Die moeten per direct plat”, aldus de buurman.

De buurman trok eerder ten strijde tegen het herinrichtingsplan voor de Gooische Hockeyclub. Daarin was de man minder succesvol. Een paar maanden geleden keurde de Raad van Staten het plan voor de verbouwing van het hockeysportcomplex goed. Dit betekent dat na het einde van dit hockeyseizoen de verbouwing per 1 december van start gaat. Het sportcomplex zal opnieuw worden ingericht waardoor de hockeyvelden, het clubhuis en ook de nieuwe lichtmasten verplaatst zullen worden. Onder meer met het idee dat omwonenden dan minder last van het lawaai en het licht zullen hebben. 

De verbouwing start dus als over een paar maanden. Ruim voor die tijd moet er een nieuwe begunstigingstermijn liggen. De bestuursrechter hield de andere bezwaren die de buurman indiende, waaronder een container van de hockeyclub die te dicht op zijn woning zou staan, aan.

Uit de krant