Tijdens de koopjesdag in 2019.
Tijdens de koopjesdag in 2019. Foto: Bob Awick

Koopjesdag gaat ondanks corona aangepast door

Algemeen

BUSSUM - De jaarlijkse koopjesdag in het centrum en de omliggende winkelstraten dreigde door corona niet te kunnen doorgaan, maar dankzij de inzet van ondernemers en welwillendheid van de gemeente Gooise Meren vindt de kraampjesmarkt op zaterdag 5 september (vanaf 10.00 uur) tóch plaats.

Het was ploeteren voor de organisatie, maar na ruim acht weken regelen, vergaderen, protocollen samenstellen en invullen, is het dan toch gelukt. “Samen met de gemeente hebben we vandaag eindelijk groen licht gekregen - weliswaar mondeling, maar het officiële mailtje ontvangen we hopelijk vanavond - voor het event”, vertellen ondernemers Dave Wiegert en Tom Geniets. “De gemeente heeft zich in alle bochten moeten wringen om uiteindelijk de markt met de juiste vergunning te mogen bevestigen. De burgemeester kreeg in eerste instantie van politie en brandweer niet een positieve goedkeuring, maar heeft voet bij stuk gehouden en is er uiteindelijk met de partijen uitgekomen. Ondertussen hebben we alle ondernemers kunnen enthousiasmeren om mee te doen, hoewel sommigen het nog reuze spannend vinden.”

Volgens de regels

De ondernemers laten weten dat ze het centrum ‘netjes volgens de regels kunnen inrichten’. “Bij de entrees van het centrum staan toegangshekken met desinfectie zuilen en worden de RIVM-regels vermeld. De kramen staan ruim en met afstandslijnen opgesteld, exact volgens de juiste regels. Bovendien is er voldoende toezicht op handhaving en veiligheid.” Ondanks al deze restricties laten de ondernemers - bij monde van Wiegert en Geniets weten - dat zij er ontzettend veel zin in hebben. “We hebben genoeg koopjes op de kramen om aan te bieden.” Er is muziek en enkele artiesten van Bussum Cultureel komen optreden. “Als de weersvoorspelling klopt wordt het mooi weer en moet het wel een geslaagde dag worden.”

Uit de krant